Molshopen vol list en bedrog in vierde aflevering Wie is de Mol?

De koude wintermaand Januari kruipt voorbij, en zo komt ook de ontknoping van Wie is de Mol? langzamerhand dichterbij. Het spel in Wie is de Mol? wordt steeds heftiger.

Met steeds minder kandidaten verdwijnt ook het vertrouwen in elkaar. Acties van De Mol hebben immers al behoorlijk wat geld doen verdwijnen uit de pot. Het programma waar wekelijks 2 miljoen Nederlanders van genieten is veranderd in een spelletje vol verdachtmakingen en bedrog.

Zweten op de roltrap

Tijdens de eerste opdracht moesten de kandidaten omhoog, terwijl De Mol het liefst ondergronds opereert. De geheugentest die daarbij hoorde bleek een stuk lastiger dan gedacht. De kandidaten moesten een hele rits woorden onthouden en vervolgens razendsnel een roltrap oprennen om de woorden door te geven aan Jan-Willem. De laatste kandidaat moest de woorden uiteindelijk op een bord schrijven.

Geheugentest

Tygo trapte af en kreeg een kaartje met 20 woorden van A tot U voor zijn neus die hij in 3 minuten uit zijn hoofd moest leren. Maar de geheugentest bleek een stuk lastiger dan gedacht. Hoe hoger op de trap, hoe meer vergeten woorden leek het wel.

Geheel in stijl probeerde Freek met een echte rapmusical de boel te redden. Maar tegen de tijd dat laatste kandidate Aaf, een toepasselijke keuze gezien haar voornaam, de woorden op moest schrijven bleek er weinig te zijn onthouden. De chaos leidde met slechts twee goede antwoorden tot 350 euro in de pot.

Potje bluf

Bluf was het toverwoord in de tweede opdracht. Op een ronde tafel lagen 8 enveloppen met een verschillende inhoud: één joker, twee jokers, drie jokers (2x), een vrijstelling, de helft van 1500 euro (2x) en.. helemaal niets. De kandidaten moesten ieder een envelop pakken en die vervolgens met iemand ruilen. Wie heeft de beste pokerface? De Mol wist zijn gezicht in elk geval goed in de plooi te houden, want de ruildeal liep uit op een deceptie. Binnen een mum van tijd waren de enveloppen geruild.

Met name het blufspel van Sofie en Jan-Willem eindigde teleurstellend. De verdachte blondine raakte haar vrijstelling kwijt doordat ze zich liet verleiden door de hondstrouwe ogen van Freek. Jan-Willem kwam er bekaaid vanaf doordat hij zijn joker ruilde met de envelop van Aaf. De mensen met geld hadden niet met elkaar geruild. Resultaat: Niks, nada, noppes.

Abseilen

In de derde aflevering was het tijd voor flink wat actie met een abseil-opdracht. De groep werd verdeeld: 4 kandidaten durfden het woeste wateravontuur aan, en de andere vier bleven beneden.

De abseilers moesten langs een wand kokers meenemen aan de hand van stellingen. Was de stelling juist, dan zat er geld in de koker. Bij een fout antwoord ging er geld af. Een mooie gelegenheid voor de Mol om de boel even flink te saboteren door fout te antwoorden. Maar opdracht drie was ondanks een paar foute antwoorden met een winst van 1200 eurp toch succesvol.

Tot onwetendheid van de kandidaten saboteerde Tygo Gernandt de boel op zijn eigen hilarische wijze. De goedlachse acteur bemachtigde een vrijstelling en stopte die snel in zijn onderbroek. Niemand waagde zich er natuurlijk aan om de vrijstelling op zo’n intieme plek te zoeken.

Executieronde

Terwijl de kandidaten vorige week nog opgelucht konden ademhalen tijdens de executieronde, was het deze week weer ouderwets zweten geblazen. Daphne Bunskoek werd het laatste slachtoffer in een Wie is de Mol? die steeds harder en spannender lijkt te worden. Kijkers kunnen ongetwijfeld niet wachten op een nieuwe aflevering vol verdachtmakingen, bedrog en spelletjes. 

Nieuwe plek

Volgende week reizen de overgebleven kandidaten naar een nieuwe bestemming. "De laatste keer voor de oversteek..." sprak presentator Art Rooijakkers. Het is nog onbekend waar de potentiele mollen naar toe reizen.

De vierde aflevering van Wie is de Mol? trok 2,4 miljoen kijkers.

Reageren