Natasja Froger is 'Dom Bontje 2014'

5 januari 2015 10:08 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren heeft Natsaja Froger uitgeroepen tot 'Dom Bontje 2014'. De presentatrice heeft die twijfelachtige eer te danken aan haar jas met wasbeerhondenbontkraag.

Natasja  kreeg bijna 8000 stemmen van de 20.000 uitgebrachte stemmen. De tweede plaats was voor Roy Donders, stylist van het Zuiden, gevolgd door actrice Lieke van Lexmond. Ook Caro Emerald, Yes-R en modeontwerper Django Steenbakker waren genomineerd voor de titel Dom Bontje van 2014.

Oorkonde

Veel winterjassen hebben tegenwoordig een kraag van wasbeerhond en die dieren komen niet op gezellige wijze aan hun einde. Ze worden vooral in Azië gehouden waar ze anaal geëlektrocuteerd worden om vervolgens in kragen te verwerkt te worden. Natasja Froger droeg haar jas met wasbeerhondkraag regelmatig op televisie en zal van de Bont voor Dieren haar oorkonde binnenkort ontvangen.

Reactie Natasja Froger

Natasja Froger steekt de hand in eigen boezem. "Ik heb in 2012 ooit van een dierbare vriendin een jas met een bontkraag gekregen. Ik had toen eigenlijk gelijk moeten zeggen dat ik het niet kon aanvaarden, maar heb dat dus niet gedaan. Het was inderdaad hartstikke bont", vertelt ze aan RTL Boulevard.

Wasbeerhondje

Het wasbeerhondje is op gruwelijke wijze gestorven, zodat Natasja maar liefst één keer met haar jas kon pronken. "Ik heb het vorig jaar maar één keer gedragen, maar dat was wel een keer teveel. Dan ben je dus een 'dom bontje'. Daarom vind ik de titel terecht, en ben ik ook blij dat ik 'm heb gekregen. Nu kan ik nogmaals zeggen dat het helemaal fout is om bont te dragen. Ik heb een voorbeeldfunctie."

Dom Bontje 2014

Natasja Froger hoopt dat mensen geen verkeer beeld van haar krijgen. "Ik vind het heel goed dat dit er is, maar ik wil ook laten weten dat ik een hele grote dierenvriend ben", vertelt ze.

Vorig jaar waren onwerpers Viktor & Rolf de grote winnaars.

Meer over