Koningin van de emo-tv

Natasja Froger presenteert het vierde seizoen van Met Open Armen

De televisiecarrière van Natasja Froger (1965) kenmerkt zich vooral door programma’s waarin ze zich om haar medemens bekommert. Een daarvan is Met open armen waarvan alweer het vierde seizoen begint.

1. Zichzelf blijven Opeens is daar in 2006 een nieuwe presentatrice aan het televisiefront. Natasja Froger heeft tot die tijd een huishouden met kinderen draaiende gehouden en manlief René bijgestaan. Omdat ze zichzelf blijft, ook voor de camera, vraagt Eyeworks haar voor het Tros-programma Schoondochter gezocht. Het blijkt, op haar 41ste, de start van een televisiecarrière. Want er volgen meer programma’s waaronder Hart in aktie, Bonje met de buren, Echt scheiden en Met open armen.

2. Leven in de bijstand Twee jaar na haar presentatiedebuut heeft Natasja haar eigen realityserie te pakken: De Frogers: Effe geen cent te makken. Hiervoor neemt ze met René en zoons Maxim en Didier haar intrek in een Hilversums huurhuis. Hier leven ze een maand lang op bijstandsniveau om aandacht te vragen voor mensen in de bijstand en voor de Voedselbank. In 2009 zetten zich in voor Stichting Heppie in een nieuwe realityserie: De Frogers: Helemaal Heppie.

3. Elke dag genieten Natasja is niet meer weg te denken van televisie. Zelf had ze nooit gedacht aan een leven voor de schermen. “Mooi hè, dat dat kan, een rijpe vrouw die nog een tv-carrière mag beginnen”, zegt ze in de Volkskrant. “Echt een verrassing, ik ben blij dat het me is overkomen. Ik geniet er nog elke dag van. Het grappige is dat ik het zelf nooit heb bedacht.”

4. Verschil maken Of ze nu meereist met wensouders die hun adoptiekindje voor het eerst gaan zien of probeert een burenruzie op te lossen; Natasja biedt altijd een luisterend oor. Ze wil nu eenmaal graag mensen helpen, zegt ze zelf in menig interview. Volkskrant noemde haar al ‘de ongekroonde koningin van de emo-tv’. “Ik speel die rol niet bewust, het komt uit mijn hart”, reageerde Natasja op die titel. “Ik maak graag programma's waarin ik het verschil kan maken in een leven. Dat is prachtig, het maakt me gelukkig, ik krijg daar heel veel energie van.”

5. Oog voor anderen Met René – met wie Natasja sinds 1991 is getrouwd – heeft ze twee zoons. René heeft nog twee oudere kinderen. Toen Maxim en Didier vorig jaar het huis uit gingen, schreef Natasja hen een emotionele brief, die Libelle publiceerde. “Ook hoop ik dat jullie oog blijven houden voor mensen die het minder hebben”, schrijft ze. “Ik heb jullie bewust altijd betrokken bij de goede doelen waarvoor ik werk, want ik wil dat jullie weten hoe goed we het hebben in Nederland en hoe dankbaar we moeten zijn voor onze veelkleurige samenleving.”

6. Energie krijgen Voor Met open armen volgt Natasja de adoptieprocedure van wensouders. Aangezien deze procedures zich niet laten leiden – zelfs niet door een televisieprogramma – moet Natasja soms onverwacht op het vliegtuig springen. “Je weet nooit van tevoren wanneer een kindje kan worden opgehaald”, legt ze uit in Vrouw. “Maar ik krijg energie van mezelf inzetten voor anderen.”

Met open armen, woensdag - RTL 4 • 20.30 uur

Meer over:

Reageren