Doen de vrouwen nu ook mee?

Nieuw seizoen Help, Mijn Man is Klusser op 1 november

We hebben ruim anderhalf jaar moeten wachten op nieuwe afleveringen van Help, mijn man is klusser, maar op donderdag 1 november is het eindelijk weer raak.

Je zou denken dat John Williams en zijn klusteam alle vrouwen met een half afgebouwd huis de afgelopen tien jaar wel uit de nood heeft geholpen, maar dat blijkt niet waar. Nog altijd zijn er dames die dagelijks lijden onder hun onhandige, te ambitieuze of gewoon luie partner, met als gevolg dat ze in een bouwval wonen.

De vrouwen doen niks

De afgelopen jaren was er wel eens kritiek op Help, mijn man is klusser omdat de vrouwen in kwestie te zeer als slachtoffer werden neergezet. De dames mochten lekker bijkomen in een hotel terwijl hun echtgenoot al het werk moest opknappen. Niet feministisch, zeiden de critici. En eigenlijk hadden ze wel een beetje gelijk. Benieuwd of RTL 4 en John hebben geluisterd.

1ste aflevering

In de eerste aflevering reizen ze af naar Ammerzoden. De 55-jarige Ine woont al 2,5 jaar in een bouwput en dat terwijl ze een ernstige auto-immuun ziekte heeft. Ze is de wanhoop nabij, maar gelukkig grijpt haar man Richard de hulp met beide handen aan. Terwijl de klussers en Richard dag en nacht doorwerken om een mooie, schone plek voor Ine te creëren, ontpopt zij zich als controlfreak en dat valt niet goede aarde.

2de aflevering

De tweede aflevering speelt zich af in een klein dorpje, Ezinge, waar Ineke met haar man Ronald en twee kleine kinderen in een vervallen boerderij woont. Alle plafonds liggen nog open, er is geen verwarming en er is een kleine geïmproviseerde badkamer. En dat al 4,5 jaar. Ronald ziet de ernst er niet van in, want ‘het uitzicht is toch prachtig.’ Ineke ziet het echt niet meer zitten. Als hij nu niet mee gaat werken, gaat er een bord in de tuin. Daarom besluit haar man Ronald toch mee te doen, maar al snel wordt duidelijk dat er een reden is waarom deze klus al zo lang duurt.

Help, mijn man is klusser, vanaf donderdag 1 november - RTL 4 • 20.30 uur

Meer over:

Reageren