In rap tempo

SBS bestelt nieuwe afleveringen voor Lingo en 50/50

22 September 2020 09:01 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS 6
SBS vult vanaf oktober haar vooravond met nieuwe afleveringen van zowel Lingo als 50/50. Dat betekent dat de makers rap aan de slag moeten.

Een woordvoerder van SBS bevestigt dat zowel Lingo als 50/50 de komende weken met nieuwe afleveringen komen.

Dit vindt Nederland

In eerste instantie zouden de relatief goed scorende spelprogramma's tot nader orde op de plank blijven. SBS was immers eind augustus nog gestart met een gloednieuwe vooravond. Helaas voor de zender bleek discussieprogramma Dit vindt Nederland totaal niet aan te slaan. Daarom werd eind vorige week in allerijl besloten het uur durende debatprogramma te eindigen op vrijdag 9 oktober en te vervangen door nieuwe afleveringen van oude, vertrouwde quizzen.

Aan de bak

Dit programmeringsbesluit betekent dat Jan Versteegh de komende weken flink aan de (ballen)bak moet om weer een voorraadje verse Lingo-afleveringen op te nemen. Ook Winston Gerschtanowitz mag voor 50/50 weer een hele berg nieuwe kennisvragen gaan voorbereiden. Er zijn nog geen officiële oproepen gedaan voor nieuwe kandidaten, vaak hebben de makers nog een reeks eerdere aanmeldingen waar ze uit kunnen putten.

Lingo en 50/50 zijn vanaf maandag 12 oktober te zien bij SBS 6.

Meer over