Nieuw tv-seizoen: de programmering op zaterdag

28 juli 2017 13:42 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Het nieuwe tv-seizoen begint officieel in het eerste weekend van september. We nemen alvast het aanbod op zaterdag van de drie grootste zenders met je door. 

Dit seizoen lijken alle zenders echter vooral te vertrouwen op bestaande succesnummers. De zaterdagavond zal voor veel tv-kijkers vertrouwd aanvoelen.

NPO 1

De eerste weken van september zet NPO 1 op cabaret met shows van Theo Maassen en Youp van 't Hek. Daarna kan er nog steeds gelachen worden met nieuwe afleveringen van Ik vertrek. Eind september gaat de programmering pas echt van start als na het Journaal het knappe koppen duo Art Rooijakkers en Victor Mids weer op zoek gaan naar Het beste brein van Nederland. Na die hersenkrakers is het de beurt aan Sophie Hilbrand om het nieuws op satirische wijze te fileren in de nieuwe show Dwars door de week

RTL 4

RTL is al wat eerder terug van zomerreces en pakt vanaf zaterdagavond 2 september flink uit met de start van het derde seizoen Dance dance dance. Na de avondvullende dansshow, die volgens presentatrice Chantal Janzen verrassender dan ooit wordt, is het tijd voor een heel ander soort amusement. Monique Hendrickx maakt dan namelijk haar presentatiedebuut in Kroongetuige, waarin een groep BN'ers in een grijzig Zweeds dorp een moord moeten zien op te lossen. Een moordspel programmeren na een gezellig spetterende familieshow lijkt een wat ongelukkige combinatie, maar wellicht doet verandering van spijs juist eten.

SBS 6

Waar zou de zender zijn zonder Lachen om homevideo's? Daar gaan we ook dit seizoen niet achter komen, het candid camera programma opent de primetime programmering van de zender. Wie dit jaar de filmpjes aan elkaar praat na het ontslag van Jochem van Gelder is nog niet duidelijk. Daarna zegt Jeroen van der Boom letterlijk en figuurlijk Wedden dat ik het kan? De zingende presentator staat er dit seizoen alleen voor, nu Sylvie Meis besloten heeft niet terug te keren naar het weddenschapsprogramma met 't volledig gedigitaliseerde 3d decor.

Meer over