Nieuwe medische realityserie van de EO met 70 camera’s

In september komt de EO met een nieuwe realityserie: Zij Houden Nederland In Leven. In deze serie worden verschillende zorginstellingen 24 uur lang gevolgd met zeventig camera’s.

"Niet eerder werd op zo’n grote schaal het werk van de 1,2 miljoen werknemers in de zorg en de dagelijks 630.000 behandelde patiënten gevolgd”, aldus de Evangelische Omroep. De EO belooft dat onder andere geboorten, psychiatrische keuzes en vechten voor leven in beeld zullen worden gebracht.

Zorginstellingen

Niet alleen ziekenhuizen, maar ook de ouderenzorg, huisartsenpraktijken en trauma- en geestelijke gezondheidszorg komen aan bod in de serie.

Missie

De Evangelische Omroep laat weten wat ze precies met het programma van plan zijn: “Ruim 1,8 miljoen landgenoten hebben dagelijks met de gezondheidszorg te maken, professioneel of als patiënt. Daarom vinden we het als EO belangrijk een intensieve kijk te geven in deze wereld, waar dagelijks ingrijpende gebeurtenissen en beslissingen plaatsvinden.”

Britse serie

Zij Houden Nederland In Leven is gebaseerd op de succesvolle Britse serie Keeping Britain Alive. Vanaf september is de Nederlandse variant te zien op Nederland 1.

Tussen leven en dood

Twee jaar geleden raakte Reinout Oerlemans nog in opspraak met zijn RTL 4-programma Tussen Leven en Dood waar patiënten in een ziekenhuis ongewenst gefilmd werden. Dat zorgde ervoor dat het programma van de buis werd gehaald.

Meer over:

Reageren