Nog 3 jaar darts op RTL 7

31 December 2013 09:53 | amusement | Door Televizier

Fans van ‘Mighty Mike’ en ‘Barney’ kunnen voorlopig blijven genieten van hun bijzondere dartprestaties. RTL 7 heeft een contract gesloten waarmee darts de komende drie jaar te zien is op de zender.

RTL 7-programmadirecteur Marco Louwerens is blij met het succesvolle huwelijk tussen de dartssport en de enige echte ‘mannenzender’ van Nederland. “Darts heeft bij RTL 7 een herstart op de Nederlandse tv gekregen. De toernooien hebben een prominente plaats in onze programmering en worden veelal live uitgezonden."

Uitstekende prestaties

Met name de uitstekende prestaties van de Nederlandse darters zorgen voor hoge kijkcijfers. “De kijker weet het goed te vinden en natuurlijk ook dankzij de prestaties van Van Gerwen en Van Barneveld uitstekend te waarderen” aldus Louwerens.

Enthousiasme

Momenteel wordt op RTL 7 het WK Darts uitgezonden. Maandagavond zagen meer dan een miljoen mensen hoe Michael van Gerwen de Brit Adrian Lewis letterlijk van het bord gooide met 6-0. Ook op Twitter was er enorm veel enthousiasme over de winst.


Finale

Op 1 januari neemt ‘Mighty Mike’ het op tegen de kleurrijke Schot Peter Wright. Vorig jaar werd de finale op Nieuwjaarsdag bekeken door 1,7 miljoen mensen.

Meer over