Flying Circus

Nooit gebruikt materiaal Monty Python gevonden

1 augustus 2018 15:15 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© EPA
In de privécollectie van acteur Michael Palin zijn nooit eerder gebruikte sketches van Monty Python gevonden. De acteur schonk de werken vorig jaar aan de bibliotheek van Londen.

Palin bouwde het archief op tussen 1965 en 1987. In totaal zijn er zo'n vijftig notitieboekjes met aantekeningen over twee Python-films bewaard gebleven. Het gaat om Holy Grail en Life of Brian. Het materiaal is eind augustus voor iedereen te bekijken in de Londense bibliotheek.

Alternatief einde

Behalve de ongebruikte scripts staat er ook een alternatief einde voor Monty Python and the Holy Grail in. Volgens The Times laat het zien hoe de verhaallijn van een film tijdens het hele productieproces verandert. Controversieel materiaal werd eruit gehaald en andere scènes werden geschrapt vanwege het budget.

Flying Circus

Monty Python werd eind jaren zestig opgericht door de inmiddels overleden Graham Chapman. Verder waren ook John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin onderdeel van de groep. Het zestal maakte 45 afleveringen van Flying Circus, vijf films en een groot aantal boeken.

Meer over