Na acht jaar

NOS-verslaggever Ron Fresen is ernstig ziek en neemt ontslag

21 oktober 2021 14:41 | amusement | Door Merlin Everts

© ANP KIPPA ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Ron Fresen, een van de bekendste verslaggevers van het NOS Journaal, stopt met zijn werk. Hij heeft kanker. 

In eerste instantie vertelde Ron (62) dat hij vertrekt bij de NOS omdat hij graag meer tijd wil vrijmaken voor andere dingen. Zo komt volgende week zijn eerste boek Acht jaar Achtuur uit, waarin hij alles deelt over zijn intensive baan als politiek verslaggever.

Kanker

Maar later op de dag, in een interview met de Volkskrant, bekende Ron dat hij stopt omdat hij uitgezaaide prostaatkanker heeft. Ron had op zijn 47ste voor het eerst prostaatkanker. Na een operatie was alles weg en kon Ron verder.

Ziek: Harde boodschap

Tijdens een routinecontrole in november 2018 bleek dat de kanker terug was. "Bij recidive is het altijd uitgezaaid, altijd ongeneeslijk. Dat was een hele harde boodschap. Plotseling moest ik me druk gaan maken over de vraag hoe lang ik daar nog mee kon leven en wat voor leven dat dan was."

Parijs

Hoe ingrijpend de aanleiding ook is, toch ziet Ron Fresen ook voordelen in zijn 'vervroegde' pensioen. Zo verheugt hij zich op uitjes met zijn vrouw. "We kunnen straks van alles samen doen. Wat voor temperatuur is het in Parijs? Kom, we pakken de auto en rijden ernaartoe." De politiek specialist is ook net opa geworden. 

Ron Fresen is nog tot 1 mei te zien bij de NOS. 

Meer over