NPO 1 zet EO-vogelspotshow op vrijdagavond primetime

In De Ban Van De Condor krijgt een prominent plekje op NPO 1. De BN'er-show staat geprogrammeerd op vrijdagavond na Flikken Maastricht.

NPO 1 gaat de strijd om de vrijdagavond in september aan met In De Ban Van De Condor, de nieuwe EO-gameshow waarin BN'ers vogels spotten met ervaren vogelaars. De show staat geprogrammeerd om 21.30 uur vormt een tv-avond met Flikken Maastricht, laat de EO weten.

In De Ban Van De Condor

In De Ban Van De Condor wordt gepresenteerd door Tooske Ragas. De BN'ers die meedoen zijn Sylvia Geersen, Inge Ipenburg, Mike Weerts, Dan Karaty, Ajouad el Miloudi, Gallyon van Vessem, Sofie van den Enk, Bastiaan van Schaik en Amara Onwuka. Elk worden zij gekoppeld aan een gepassioneerde vogelaar.

Georgië en Peru

De duo's gaan de strijd in tests op Texel, de Veluwe, de Biesbosch en Waterland. De  pechvogels vallen af en worden elke aflevering vervangen door nieuwe tegenspelers. Wie in de race blijft, mag op reis naar Georgië voor een jaarlijks terugkerend natuurspektakel: de grote roofvogeltrek. De winnaars vliegen door naar Peru, op zoek naar de condor.

Concurrentie

Flikken Maastricht en In De Ban Van De Condor beginnen op vrijdag 4 september. In de eerste weken krijgt de NPO 1-avond in elk geval concurrentie van de nieuwe RTL 4-show Professor Nicolai en Dr. Beckand, die een week eerder van start gaat. Daarna wordt de strijd nog heviger, want eind september begint de veelbekeken talentenjacht The Voice Of Holland. SBS 6 zet dit najaar ook grof geschut in op de vrijdag: K3 Zoekt K3.

Lees ook:
SBS 6 zet K3 Zoekt K3 lijnrecht tegenover The Voice Of Holland.

Reageren