Stoelendans op NPO 1

NPO schrapt Op1 en haalt Khalid & Sophie naar de late avond

6 december 2023 18:54 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De NPO wil officieel nog niets bevestigen, maar er is een ware stoelendans op handen aan de talkshowtafels van NPO 1. Het laatste uur van Op1 heeft geslagen en de vrijgekomen ruimte wordt opgevuld door Khalid & Sophie die op hun beurt weer plaatsmaken voor Eva Jinek.

AVROTROS bevestigt dat Eva Jinek vanaf september van maandag tot en met donderdag om 19.00 uur te zien is op NPO 1 met haar eigen talkshow. 

Khalid & Sophie

Lange tijd leek het erop dat de komst van Jinek het einde zou betekenen voor de BNNVARA-talkshow Khalid & SophieMaar Khalid Kasem en Sophie Hilbrand lijken juist promotie te maken en gaan van de vooravond naar het late night tijdstip om de dag af te sluiten op het voormalige tijdstip van Op1. 

Voor de presentatoren van Op1 is dat een harde klap. "Tot onze grote verbazing hoorden wij dat er morgen een persbericht verschijnt waarin de NPO bekendmaakt dat BNNVARA een talkshow gaat maken op ons tijdstip", luidt het statement. "Dat valt ons rauw op het dak. Maar we zijn er zeker nog tot de zomer en dus bent u voorlopig nog niet van ons af."


Op1

De talkshow begon in 2020 als ambitieus tv-experiment van inmiddels voormalig NPO-directeur Frans Klein. Het lijkt er nu op dat de diverse presentatieduo's, waaronder Jort Kelder, Welmoed Sijtsma, Tijs van den Brink en Sven Kockelmann, binnen afzienbare tijd ander werk moeten zoeken.

Geen bevestiging

Opmerkelijk genoeg doet de NPO voorlopig nog of de spreekwoordelijke neus bloedt. In een verklaring laat een woordvoerder weten niets te willen bevestigen: "Daarover zijn we op dit moment nog met de omroepen in gesprek. Vanzelfsprekend zullen wij als NPO ervoor zorg dragen dat de pluriforme journalistieke programmering ook in 2024/2025 volledig tot zijn recht komt."

Meer over