Maastricht of Rotterdam

NPO werkt twee werkbezoeken af voor organisatie Songfestival

Een delegatie van de NPO gaat voordat het een beslissing maakt welke stad volgend jaar het Eurovisie Songfestival mag organiseren nog extra werkbezoeken afleggen. Afgelopen week vonden de inhoudelijke gesprekken plaats.

"De volgende ronde gesprekken en bezoeken gaat over de productionele logistiek", aldus een woordvoerder van de NPO. Wanneer de volgende sessies gepland staan, wordt niet bekendgemaakt. "Het gaat om een serieuze concurrentiestrijd. We zullen verder geen details meer bekendmaken tot de beslissing is genomen." De beslissing wordt naar verwachting medio augustus genomen.

Rotterdam of Maastricht

De keuze van de organisatie valt voor Rotterdam of Maastricht. "Er zijn veel overeenkomsten tussen Rotterdam en Maastricht, maar ook veel verschillen. We hebben twee voorstellen die in veel opzichten aan elkaar gewaagd zijn", zegt Sietse Bakker, hoofd producer Events van NPO daarover.

Mooie verhalen

Met beide steden kan een uniek verhaal aan de wereld verteld worden. "Is dat het verhaal van de jonge, hippe stad Rotterdam? Met de haven, de diversiteit in de bevolking? Of is dat het verhaal van Maastricht in het hart van Europa, het verdrag van Europa, dicht bij België, dicht bij Duitsland, vlak bij het Drielandenpunt? Dat is ook een Europees verhaal dat verteld mag worden. Dus we hebben twee hele mooie verhalen, maar uiteindelijk zullen we er één moeten kiezen."

Duncan Laurence

Nederland mag het Eurovisie Songfestival van 2020 organiseren nadat Duncan Laurence het liedjesfestijn afgelopen mei won in Tel Aviv. Met zijn nummer Arcade zorgde de 25-jarige inwoner van Amersfoort ervoor dat Nederland voor de vijfde keer op de hoogste trede eindigde bij het Songfestival in 64 edities.

Meer over:

Reageren