Aldus Arjen Lubach...

NPO zoekt al jaar naar opvolger Matthijs van Nieuwkerk

14 Februari 2020 11:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© BNNVARA
De NPO hield al langere tijd rekening met het verlies van Matthijs van Nieuwkerk, zo onthult Arjen Lubach in gesprek met Radio 538.

De komiek vertelt dat hij vorig jaar al gepolst is Matthijs op te volgen. 

Nieuwe DWDD-host

Lubach zegt gebeld te zijn door de NPO om vrijblijvend te zien of hij interesse had: "Zo van: stel dat Matthijs stopt, heb jij dan interesse? Maar ik heb gezegd: ik maak liever grapjes, ik denk niet dat zo’n talkshow iets voor mij is. Ik vind dingen leuk die ik interessant vind. Maar zoveel dingen in de wereld zijn dat niet, mijn nieuwsgierigheid houdt wel eens op." 

Vervanging Matthijs

Deze week maakte Matthijs bekend dat hij na vijftien seizoenen stopt met DWDD. Hij blijft wel bij BNNVARA, maar 'zijn' dagelijkse talkshow gaat toch niet verder met een ander gezicht. Dit betekent dat de omroep op zoek moet naar een nieuw format dat na de zomer al moet staan. Gezien het vragenrondje waar Arjen bij hoorde, lijkt het erop dat de voorbereidende werkzaamheden al wat langer gaande zijn.

Pauw en Jinek

Daarmee lijkt de NPO geleerd te hebben van de chaos die ontstond toen ze binnen korte tijd zowel de talkshows van Jeroen Pauw als Eva Jinek verloren. Toen moest met spoed naar opvolging gezocht worden, wat na heel wat geharrewar leidde tot de creatie van de ploegendienst die nu Op1 presenteert.

Het gesprek met Lubach bij 538 luister je hier terug.

Meer over