Niet te combineren

Om deze reden verliet Hamza Othman GTST

28 oktober 2021 10:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Hamza Othman verliet vrij onverwacht GTST. De 23-jarige acteur geeft tekst en uitleg over zijn vertrek dat vooral uit noodzaak geboren is.

Na een centrale rol in de GTST zomercliffhanger leek Hamza's personage Ilyas El Amrani de komende tijd een vaste waarde in de serie. Maar Ilyas verdween enkele weken later naar Marokko waar hij voor onbepaalde tijd verblijft. 

Toneelschool

In gesprek met Privé verklaart Hamza waarom Ilyas met de noorderzon is vertrokken: hij gaat studeren. "In 2020 deed ik auditie voor de Toneelschool, maar koos er toen voor om helemaal voor GTST te gaan. Nu ga ik die studie alsnog volgen. Het is een kans die ik niet mag laten schieten. Het is een enorme uitdaging en zo kan ik me verder ontwikkelen."

Jammer

Othman verklapt daarnaast dat de makers van GTST niet direct enthousiast waren over zijn besluit: "Ze vonden het enorm jammer en spijtig. Met mijn verhaallijn als Ilyas kon het nog alle kanten op. Gelukkig is mijn afscheid opengehouden, zodat ik altijd nog terug kan komen. Maar de makers waren ook trots dat ik voor de Toneelschool heb gekozen." 

Airfryer

Omdat Hamza in Maastricht gaat wonen en studeren kreeg hij van zijn GTST-collega's het ideale cadeau om het studentenleven in te gaan: "Omdat ik voor het eerst op mezelf ging, heb ik een airfryer gekregen. Ik kan niet zo goed koken, maar nu hoef ik toch niet te verhongeren." 

Meer over