Ondanks bezuinigingen

Omroep MAX bestelt nog een nieuwe reeks Erica op reis

6 april 2019 08:29 | amusement | Door Jef Willemsen

© Feije Riemersma/MAX
Het doek leek eind vorig jaar definitief gevallen voor Erica op reis, toch heeft Omroep MAX besloten om Erica Terpstra (75) weer op pad te sturen.

Erica bevestigde het nieuws vrijdag aan de Telegraaf.

Jan Slagter

Het was MAX-zenderdirecteur Jan Slagter die Erica zelf het goede nieuws meedeelde: "Mijn telefoon ging en ik zag al wie het was. 'Ja, met Jan!’ hoorde ik. 'Je kunt je koffers weer pakken hoor. We gaan vier nieuwe afleveringen maken.' Ik schreeuwde het uit van geluk. Het was best spannend, ook al heb je zo veel kijkers, dat zegt niets. Ik was er doodziek van toen het eerst leek te gaan stoppen. We hebben meteen een vergadering gepland en er is al een lijstje met mooie plekken om naartoe te gaan."

Gevoel

In de vorige reeks bezocht Erica onder meer de wildernis van Canada, de oostkust van Brazilië en Taiwan. Waar ze in het nieuwe seizoen naar toe reist, hangt volledig af van haar gevoel. Ze moet naar eigen zeggen een klik hebben met een land om er met haar bekende passie over te kunnen vertellen. 

Bijzonder leven

Ze verklapt al één mogelijke bestemming: "Er is één plek op de wereld waar ik dolgraag nog een keer in mijn leven naartoe wil. Als het logistiek haalbaar is om te komen, dan gaan we het doen. Zonder te veel op de feiten vooruit te lopen kan ik verklappen dat je het moet zoeken in de sfeer van de Maya’s en de dalai lama. Wat heb ik toch een bijzonder leven."

Lees ook: Erica over Erica op reis

Meer over