Tien jaar bakken

Omroep MAX deelt meer details van nieuw seizoen Heel Holland Bakt

2 december 2022 09:27 | amusement | Door Judith Regeling

© Elvin Boer/MAX
Bakkers klaar? Bakken maar. Op zondag 18 december gaat er weer een kersvers seizoen van Heel Holland Bakt van start. Omroep MAX deelt daarom vandaag alvast wat eerste details.

Het tiende seizoen van Heel Holland Bakt bevat vooral veel vertrouwde ingrediënten.

Heel Holland Bakt

De eerste aflevering van dit nieuwe seizoen Heel Holland Bakt staat in het teken van het tienjarige jubileum. De kersverse kandidaten moeten dan ook direct hun beste beentje voortzetten. Ze wagen zich - onder het toeziend oog van presentator André van Duin en juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven - aan een taart waarmee elke aflevering wordt afgetrapt, oftewel de HHB-leadertaart. Verder sluiten ze de aflevering af met een heus 10 jaar HHB 3D-spektakelstuk. 

Martine Bijl

Toch is er in deze bijzondere eerste aflevering ook ruimte voor emotie. De technische opdracht zal namelijk in het teken staan van voormalig Heel Holland Bakt-presentatrice Martine Bijl, die in 2019 totaal onverwacht overleed. Om haar te eren, maken de bakkers haar favoriete appelkoek. 

Andere thema's

De bakkers die hierin slagen, gaan door naar de volgende aflevering. En ook daar staan ze weer nieuwe uitdagingen te wachten, zo blijkt vandaag uit het persbericht van Omroep MAX. Andere thema's dit seizoen zijn Kerst, Van Gogh, Karamel, Koek en Chinees Nieuwjaar. Op zondag 5 februari weten we dan vervolgens wie de Beste Thuisbakker van Nederland 2023 is.

Heel Holland Bakt is vanaf zondag 18 december om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over