Voor de hele familie

Omroep Zwart komt met eerste entertainmentshow: That's My Jam

20 oktober 2023 10:15 | amusement | Door Esther Hut

© Daniëlo Sillé

Omroep Zwart gooit het over een muzikale boeg. Na Podium Zwart komt er ook een nieuwe entertainmentshow voor de hele familie genaamd That’s My Jam.  

Het nieuwe programma is volgende maand al te zien.

That’s My Jam

De omroep laat in een persbericht weten dat That’s My Jam een familieprogramma is en is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse serie van de Amerikaanse komiek Jimmy Fallon. Twee teams met muziekfanaten zullen het tegen elkaar opnemen in verschillende rondes. Volgens creatief directeur Akwasi Ansah wordt met het nieuwe programma “een nieuwe smaak toegevoegd aan het muzikale palet van de NPO. Door middel van entertainment laten we de rijke diversiteit van onze muzikale helden zien.”

De presentatie is in handen van Quinty Misiedjan. "Quinty heeft ons tijdens onze zoektocht naar de Nederlandse presentator snel kunnen overtuigen dat zij geknipt is voor die rol," vertelt Gianni Lieuw-A-Soe, algemeen directeur van de omroep. "We zochten een nieuw en fris talent dat tegelijkertijd een breed publiek weet aan te spreken. Quinty heeft ervaring met uiteenlopende programma's, is snel en gevat en weet hoe ze complexe onderwerpen toegankelijk kan maken."

Podium Zwart

Daarnaast laat de omroep weten dat er een nieuw seizoen van Podium Zwart aankomt. Dat programma is nu in een nieuw jasje gestoken. Podium Zwart, dat wordt gemaakt met HEUS, is geïnspireerd op de Tiny Desk Concerts van National Public Radio (NPR). De kijkers gaan een “meer intiem en akoestisch karakter zien,” laat de omroep weten.

De artiest bepaald nu grotendeels hoe de aflevering eruit komt te zien. Veronica van Hoogdalem is weer de presentatrice van Podium Zwart. “In dit nieuwe seizoen gaan we een laagje dieper. We duiken nu nog meer in de verhalen achter de artiest, zodat we niet alleen hun muziek, maar ook hun essentie kunnen delen,” aldus Veronica.

Akwasi laat weten dat hij trots is op de twee muziekprogramma's. “Hiermee vragen we niet alleen aandacht voor onderbelichte artiesten en genres, maar we willen ook mensen willen verenigen en vermaken. 

Wanneer zijn That’s My Jam en Podium Zwart te zien?

That’s My Jam is vanaf 12 december om 22:00 uur te zien op NPO3. Podium Zwart keert vanaf 3 november elke vrijdagavond terug om 21:30 uur op NPO3.

Meer over