Ongeluk op de set van Tuintje in Mijn Hart

Tijdens het filmen van actiescènes voor de romantische komedie Tuintje in Mijn Hart is een ongeluk gebeurd. Hoofdrolspelers Edwin Jonker en Fockeline Ouwerkerk zijn uit hun kano geslagen.

Het ongeluk gebeurde in het gebied van de Marrons op een kolkende Surinaamse rivier. De Marrons zijn afstammelingen van Afrikanen die zich bevrijdden van de slavernij en zich vestigden in het oerwoud. 

Opnames

De crew van de Nederlandse romantische komedie verbleef drie dagen bij een Marrongemeenschap langs de oevers van een sterk stromende rivier, waarop de inheemse bevolking zich verplaatst met gemotoriseerde kano's. 

Actiescène

Het ging mis tijdens het filmen van de actieshots op de rivier. "De bootsman was er heilig van overtuigd dat het veilig was, de boot kon volgens hem niet omslaan. Maar met de gang naar beneden in de stroomversnelling houdt hij hem niet, gaat hij onbedoeld op een waterval af en komt er dwars op," zo vertelt producent Klaas de Jong aan Nu.nl.

Ongeluk

"De boel kwam dus naar beneden en Edwin en Fockeline werden uit de kano geslingerd." De twee acteurs waren op dat moment ironisch genoeg een ongeluk aan het naspelen. "In het verhaal vertellen we dat Edwin en Fockeline hun motor verloren zijn en peddelend verder moeten en dan in een stroomversnelling terechtkomen."

Ongedeerd

"Door het noodlot is het dus onbedoeld echt gebeurd en zijn de acteurs met volle vaart uit de boot geslingerd. Gelukkig hebben ze met hun hoofd geen rots geraakt." Op Twitter is te zien hoe Fockeline en Edwin bijkomen van de schrik, maar verder ongedeerd zijn.


Onbruikbaar

De camera's waarmee de scène werd opgenomen, zijn total loss en de opnames zullen opnieuw gedaan moeten worden, want het echte ongeluk is helaas niet bruikbaar voor de film. De acteurs zullen dus zullen opnieuw de rivier op moeten.

Tuintje in Mijn Hart is begin 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien. 


Meer over:

Reageren