Europa

Boerin Bertie is nu chauffeur van Yvon Jaspers

4 maart 2021 16:06 | amusement | Door Televizier

© KRO-NCRV
Boerin Bertie Steur, die in 2014 de liefde zocht in Boer zoekt vrouw, is in het nieuwe programma van Yvon Jaspers de chauffeur van de presentatrice. Bertie rijdt de oude camper waarmee Yvon boerderijen bezoekt voor Onze Boerderij in Europa.

Een hoop oude bekenden in het nieuwe programma Onze Boerderij in Europa; een spin-off van het tv-programma Onze Boerderij. In het nieuwe KRO-NCRV-programma reist Yvon Jaspers per camper met verschillende boeren uit Boer zoekt vrouw door Europa om daar collega-boeren te bezoeken. Maar omdat Yvon zo'n grote camper niet alleen kan besturen, heeft ze de hulp ingeroepen van boerin Bertie. Zij haalde speciaal voor dit programma haar groot rijbewijs.

Bertie bij de kladden

Bertie was een van de boeren die Yvon Jaspers benaderde voor het programma. De Zeeuwse was zelfs zó enthousiast, dat ze Yvon dagelijks foto’s stuurde van bussen die ze mogelijk tot camper kon verbouwen. Yvon: “Toen ik na de twintigste oldtimer de grap maakte dat ze hem dan zelf moest besturen, zei ze geen ‘nee’! Dus toen hebben we haar meteen bij de kladden gepakt. Of ze zich wel realiseerde dat ze stante pede haar vrachtwagenrijbewijs moest gaan halen. En dat deed ze! Binnen twee maanden had ze het op zak en stond ze klaar voor vertrek. Wat een stunt!”

De boeren

De andere BZV-stellen die aan het avontuur meedoen zijn: de Texelse schapenboer Jan en Rianne, boerin Steffi en Roel, boerin Michelle en Maarten, boer Jos en Dycke, boerin Agnes en Albert en boer Martin en Wilma. Zij gaan langs bij moderne boerenbedrijven om te zien hoe zij het rooien in deze tijd.

Onze boerderij in Europa is vanaf donderdag 11 maart om 20.35 uur te zien op NPO 1.

Meer over