André weet niet hoe

Onzekerheid bij André van Duin over coronaproof seizoen Heel Holland Bakt

14 Juli 2020 10:50 | amusement | Door Faye Heijnis

© Roland J. Reinders
Dat er een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt komt, is zeker. Maar hoe die coronaproof wordt opgenomen? André van Duin weet nog niet precies hoe dat er uit gaat zien.

Dit maakte André van Duin maandagavond bekend in Op1. Er zijn nog helemaal geen coronamaatregelen bekend. 

Heel Holland Bakt vs corona

De nieuwe afleveringen worden deze zomer opgenomen, zo meldde de Heel Holland bakt-presentator. "Maar het coronaproof maken van het programma is wel een probleem. We staan natuurlijk heel vlak bij elkaar, ook met het proeven. Misschien moeten we maar taart afsnijden en dan om en om naar de tafel lopen om te proeven." 

Bakken zonder knuffelen

Ook vindt André het moeilijk dat hij kandidaten geen knuffels mag geven bij hoogte- en dieptepunten in de bakwedstrijd. "Als mensen moeten huilen, als er iets heel leuks of verschrikkelijks gebeurt, moet je daar natuurlijk bij zijn om een arm om iemand heen te slaan. Dat kan niet meer. Of even met z’n tweeën in een oven duiken, is ook niet meer mogelijk. We moeten echt even kijken hoe dat dan gaat." 

Grotere tent

Eerder werd al bekend dat de Heel Holland bakt-tent groter wordt en dat alle kandidaten misschien een eigen koelkastje krijgen zodat ze niet tegen elkaar opbotsen in de tent. 

Heel Holland bakt-hoogtepunten 

Kun je niet wachten tot het nieuwe seizoen Heel Holland bakt? Vanaf woensdag zendt Omroep Max elke week compilatie-afleveringen uit met de hoogtepunten van de afgelopen zeven seizoenen. En die zijn elke woensdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. Daarin zal Martine Bijl ook veel voorbij komen.

Meer over