"Opa Giel Beelen stopt", maar 3FM weet van niets

20 april 2015 13:47 | amusement | Door Televizier

© Ester Schenk - BNN-VARA

'Opa Giel Beelen gedwongen achter de geraniums' kopte De Telegraaf: opa Beelen zou gestopt zijn als weerman in de ochtendshow van Giel. 3FM weet van niets.

3FM wil gewoon verder met het weerpraatje van Opa Beelen in de radioshow van Giel. De zender is in overleg over een vervolg van de rubriek, meldt het AD. Sinds vorige week is de grootvader van de dj plotseling niet meer te horen op 3FM, volgens De Telegraaf omdat Giel hem de laan uit zou hebben gestuurd.

Opa Beelen

"Hij is nu de oudste dj van 3FM en vindt kennelijk dat ineens alles anders moet," vertelt Opa Beelen in De Telegraaf. "Giel heeft zijn meest populaire rubrieken, Begin de dag met een dansje en Opa Beelen, zonder enige vooraankondiging de nek om gedraaid en wil zich nog meer profileren als 'nieuwe muziekgoeroe'."

Spreuken

Opa Beelen zou verder hebben gezegd: "Ik ben bang dat mijn kleinzoon graag een muziekprogramma wil maken dat hij vooral zelf leuk vindt. Kennelijk vindt hij zijn eigen plezier belangrijker dan voldoen aan de eisen van zijn luisteraars." De weerrubriek was erg populair, vooral door de 'wijze spreuken' van opa. Het item werd altijd uitgezonden op maandag, woensdag en vrijdag.

Giel Beelen

"Ik vind het allemaal vrij voorbarig om te stellen dat ik hem aan de kant heb gezet," reageerde Giel Beelen op de uitspraken van zijn opa. "Ik ga hem meteen bellen en meer wil ik er niet over zeggen." 3FM voegt daar nu aan toe dat helemaal nog niet besloten is of Opa Beelen niet meer terugkomt op de radio. "Wat ons betreft stopt opa Beelen niet," vertelt een woordvoerder aan het AD.

Echte opa?

Of Opa Beelen ook écht de opa van Giel Beelen is, blijft een geheim. "Wij mogen hierover niet in de openbaarheid treden," aldus 3FM. 'Opa' verschijnt nooit in de studio van Giel, maar doet zijn praatje altijd via de telefoon.

Lees ook:
Coen en Sander gaan naar Radio 538

Meer over