Openhartige kinderen in Rapport voor mijn Ouders

Wat vullen kinderen in als ze hun ouders zelf een cijfer mogen geven? Presentator Rob Kamphues geeft hun die kans in een nieuw seizoen Rapport voor mijn Ouders.

Nieuw dit seizoen is dat de kinderen vanaf het begin van de aflevering in de studio zitten. "Het gesprek tussen ouder en kind komt in de studio dus al op gang”, legt Kamphues uit. ­Eerder werden de jongeren op locatie geïnterviewd en besprak Kamphues de scores daarna met de ouders. Na afloop kwamen de kids erbij.

Eerste aflevering

In deze eerste aflevering delen kinderen uit het Friese dorpje Lekkum rapportcijfers uit aan hun ouders. Die scoren best hoog, hoewel de gezins­situaties niet altijd makkelijk zijn. Zo zijn de ouders van Jonas al negen jaar gescheiden, maar wonen nog wel onder één dak. ­En in de periode dat de moeder van Sterre kwam te overlijden, begon haar vader met roken. Ze wil nu dat hij daarmee stopt, en daar heeft ze een goede reden voor. Ook Anna doet haar verhaal over leven in Lekkum. Zij komt oorspronkelijk uit Siberië en verhuisde op haar zesde met haar moeder naar Nederland. Het weer, de mensen en de taal vond ze wel even wennen. Rob Kamphues komt bij Anna thuis.

Openhartig

De presentator vindt dit nieuwe seizoen erg geslaagd. "Er zitten weer behoorlijk wat indrukwekkende verhalen tussen. Ik blijf het bijzonder vinden als kinderen zo openhartig bij mij zijn en hun verhaal met mij ­willen delen. Werken met kinderen heeft iets fascinerends. Ik kan enorm met ze lachen en hun onbevangenheid en open kijk op de wereld geeft mij ook weer een frisse blik.”

Het nieuwe seizoen van Rapport voor mijn Ouders is vanaf zondag 6 april elke week te zien om 20:20 uur op Nederland 1.

Reageren