Tim Hofman

Over mijn lijk maakt eerste twee kandidaten bekend

20 januari 2021 11:19 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Tim Hofman won vorig jaar met Over mijn lijk de Gouden Televizier-Ring. Een logisch gevolg is dan ook een tweede seizoen voor de presentator. De eerste twee deelnemers aan het programma zijn nu bekendgemaakt door BNNVARA.

In zijn tweede reeks volgt Hofman opnieuw vijf ongeneeslijk zieke jongeren die nog alles uit het leven willen halen. De eerste is de 26-jarige jonge moeder Jip, die een hersentumor. “Dat is niet gemakkelijk, maar aan de andere kant geniet ik heel erg van mijn leven. Zoveel ik kan. Ondanks de beperkingen en de heftigheid die het met zich meebrengt.”

Hersentumor 

De camera’s van Over mijn lijk volgen ook Roy (30) uit Oldenzaal. Hij heeft net als Jip een hersentumor. "Ik ben direct geopereerd aan de hersentumor en toen hebben ze een klein gedeelte weg weten te halen. Vervolgens hebben ze nog een keer een poging gedaan. Maar helaas mocht die operatie niet baten. Hoe het er nu uitziet is dat ze nu gaan kijken van: 'Oke, hoe lang kunnen we het nog rekken?' Op het moment dat ze zien dat het écht nog verder gaat groeien, dan kan ik alleen nog bestralen en chemo's tegelijkertijd." 

Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen van Over mijn lijk met Tim Hofman te zien is op NPO1.

Meer over