Overzicht

De beste hints en aanwijzingen uit Wie is de Mol? 2022

26 februari 2022 23:28 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Het 22ste seizoen van Wie is de Mol? is begonnen. De komende weken zijn we daarom in de ban van de mysterieuze identiteit van de bedrieger. Houd deze pagina goed in de gaten, want wekelijks delen we hier de beste hints en aanwijzingen.

Voorafgaand aan de uitzendingen

De ogen van Kim-Lian

Voor de eerste hint van dit seizoen van Wie is de Mol? blikken we direct terug naar augustus van dit jaar toen de makers van WIDM ons verrasten met een livestream. Die werd aangekondigd met een persfoto van iemand met een masker op. En precies daar is iets geks. Wie goed kijkt, kan namelijk de ogen van Kim-Lian van der Meij ontdekken én dat is nog niet eens het enige. Kim-Liam probeerde het publiek te overtuigen van haar onschuld met de quote: "Kijk in mijn ogen". Is ze hierbij direct ontmaskerd?

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Felix - Wie is de Mol? 🔎 (@felixwidm)

De leader

Nou, juich nog maar niet te hard om de bovenste hints. Fresia zou ook nog heel goed de Mol kunnen zijn. Het zit namelijk zo: in de leader van Wie is de Mol? 2022 zijn er vijf maskers verborgen die geplakt zijn over diverse opdrachten uit dit seizoen. Dat zijn: 'Prikactie' (afl. 2), 'Hoog Spel Spelen' (afl. 4), 'Uit de lucht gegrepen' (afl. 5), 'Reddingsactie' (afl. 6), 'Gemaskerd Bal' (afl. 9) en een nog naamloze opdracht uit de negende aflevering.

Siem legde van de week in zijn nieuwste video uit wat je hiervan kan maken. "Prikactie kwam uit aflevering twee. Als je dus de tweede letter van rechts pakt, is dat dus de I."

Als je dit doorzet, heb je uiteindelijk:

  • I;
  • E (de vierde letter van rechts van 'Hoog Spel Spelen');
  • R (de vijfde van 'Uit de lucht gegrepen');
  • S (de zesde uit Reddingsactie') 
  • A (de negende uit 'Gemaskerd Bal')

Oftewel ?RESIA. Helaas kwam er in aflevering 9 verandering in: deze opdracht heette namelijk 'Binnenskamers' en daarvan is de negende letter ook een E.

Lees ook: Betrapt: Is dit de beslissende hint naar de Mol van 2022? 


Aflevering één: De tijd zal het leren

Lees ook: De Mol 2022 in het vizier #1: De tijd zal het leren 

De handige actie van Fresia

We blijven nog even bij Fresia hangen, want laten we eerlijk zijn: na het zien van de eerste aflevering van Wie is de Mol? 2022 stond de sportjournalist ook al direct hoog op ons verdachtenlijstje. Dat had alles te maken met de eerste opdracht '(Af)troeven'. Fresia was de enige uit de groep 'Aftroevers' die twijfels had bij het afkopen van de 7 jokers voor €1400 uit de pot. Klinkt misschien als een actie voor een onschuldige kandidaat, maar is dat niet precies de rol die de Mol wil aannemen? Ze wist namelijk allang dat ze in de minderheid was.

Het verdwenen geld

De Mol van 2022 deinst nergens voor terug, zo werd duidelijk na de eerste aflevering. Er verdween namelijk al direct geld op mysterieuze wijze. We horen je denken: hoe dan? Nou, er viel in de eerste opdracht €1500 te verdienen, maar waar kwamen ze mee aan? Slechts €1400. Dat betekent dus dat iemand heeft lopen mollen, en dat kunnen er op dit moment nog twee zijn: Kim-Lian (waarvan we in de opdracht met het touwendoolhof niet zagen dat ze geld verdiende) óf Fresia. De sportjournaliste stopte gaandeweg geld in haar rechterzak, maar aan het einde greep ze naar haar linkerzak. Verdacht.


Het shirt van Everon Jackson Hooi

Everon Jackson Hooi was aan de start van het programma één van de vier acteurs die dit jaar is afgereisd naar Albanië en dat gaf natuurlijk direct genoeg reden om hem in de gaten te houden. Toch waren het in de eerste aflevering niet zozeer zijn acties die opvielen, maar wel zijn kledingkeuze. Deze aflevering draaide om dubbele getallen als: 11 en 22. En wie droeg er een shirt met 33? Juist, Everon.

Nog meer getallen

De makers van dit Wie is de Mol?-seizoen hebben in ieder geval wel wat met getallen. Het zit namelijk zo: na de livestream (in augustus) werd de datum van het nieuwe seizoen genoteerd als 1-1-22. Daarnaast moesten de kandidaten de klok op 11:22 uur stopzetten. Alleen welke betekenis heeft het?

Het zou kunnen wijzen naar Fresia Cousiño Arias. Terwijl zij in deze eerste aflevering haar test maakte, hoorden de kijkers namelijk muziek uit de serie 11.22.63. Wederom dus 11:22, maar ook 63 oftewel FC, de initalialen van deze presentatrice. 

Cinderella van de trap

De afvallers van Wie is de Mol? 2022 verzamelden zich aan het begin van dit seizoen op een gemaskerd bal, waar er klassieke muziek door de ruimte schalde en met de Mol bovenaan de trap. Nu kan die Mol nog steeds iedereen zijn, maar het doet ons toch a la Cinderella eerder denken aan een vrouw dan aan een man. Hiermee zouden we dus Everon Jackson Hooi kunnen afstrepen, al is het dan maar een zwakke hint.

Aflevering 2: Nietszeggend

Lees ook: De Mol 2022 in het vizier #2: Zwijgen 

De dorstige Kim-Lian van der Meij

In de eerste opdracht van de tweede aflevering was het alweer raak. De kandidaten moesten hierin allerlei mini-games uitvoeren om geld in de pot te krijgen: van het sorteren van sokken, munten uit de honing halen tot het vullen van een fles. Alleen óf Kim-Lian begreep er niets van óf ze zat hier voor de ogen van haar medekandidaten te mollen, want ze dronk de fles juist leeg. Wáarom? 

De zwijgende Fresia

De titel van deze aflevering was 'Zwijgen', en die titel lijkt juist niet naar Kim-Lian te wijzen maar naar Fresia. Na het telefoontje van presentator Rik van de Westelaken dat de groep zich voor de eerste opdracht moest opsplitsen in twee groepen - mensen binnen en buiten bereik - hulde zij zich tot het einde in stilzwijgen. Leek dit per ongeluk zo door de montage of was dit echt de bedoeling van deze potentiële Mol

Het shirt van Everon

Everon, Everon, Everon! De acteur is tot zover qua acties nog niet opvallend, maar qua outfits spant hij de kroon. Vorige week stal hij namelijk nog de show in zijn hemd met '33' erop. En in deze tweede week had hij plots 91932 (24 als je het optelt) op zijn T-shirt staan. Is dit een code die de kandidaten binnenkort moeten invullen of was het een kwestie van toeval? 


Aflevering 3: Nietszeggend

Lees hier: De Mol 2022 in het vizier #3: Nietszeggend 

Stuntelende Everon 

Een nieuwe aflevering betekende natuurlijk ook weer nieuwe hints en aanwijzingen, en die waren er in aflevering 3 genoeg. In de eerste opdracht waren de ogen met name gericht op Everon en Laetitia, die beide aan de slag mochten als werper. Het leek ze totaal niet te boeien of er geld verdiend werd: Laetitia deed alles op haar dooie gemakje (al weten we nu dat dit geen Molactie was) en ook Everon was niet de meest sportieve guy. Ze waren dus lekker bezig, maar... duidelijk niet met de opdracht. 

Arno kost geld

Wie wel zijn best leek te doen, was Arno Kantelberg. Althans, om geld uit de pot te halen! De modejournalist zorgde er als enige voor dat ze 250 euro verloren. Dit bracht de stand weer op 0,-. We weten inmiddels dat hij de Mol niet is, dus belangrijker nog: door deze onhandige actie was de bal van Kim-Lian en Everon nietszeggend. Wacht, wat was nu de titel van deze aflevering? Nietszeggend.

Driedubbel geluk voor Fresia

Onze ogen zijn na alle bovenstaande net iets vaker gericht op Fresia, want: haar bijzondere actie kunnen we gewoon niet negeren.En laten we eerlijk zijn: ook in deze derde aflevering heeft ze ons niet kunnen overtuigen van haar onschuld. Ze rende namelijk als een kip zonder kop door het laserveld, terwijl ze er op voorhand zoveel zin in had.

Tevens was het de bedoeling dat de kandidaten pas op de knop zouden drukken als ze één keer waren afgeschoten. Echter, Fresia gunde haar collega's Everon en Kim-Lian niets en zorgde ervoor dat zij er met 3 levens vandoor ging. 

De perfecte laseroutfit van Kim

De afgelopen twee weken viel Everon Jackson Hooi op met zijn outfits, maar Kim-Lian kan er ook wat van. Het was net even te toevallig dat ze in de derde aflevering een perfecte camouflageoutfit droeg tijdens het lasergamen. Had ze misschien voorkennis? 

Aflevering 4: 'Stemmen'

Lees hier: De Mol 2022 in het vizier #4: 'Stemmen' 

Fresia toont haar ware aard

We zeggen het er maar eerlijk bij: we zitten ook na deze vierde aflevering nog steeds vol in de Fresia-tunnel. Nadat ze in een vorige aflevering al haar vrijstelling recht voor haar gezicht hield, kunnen we ook het onderstaande beeld niet negeren. Het lijkt namelijk of ze elk moment aanpakt om duidelijk te maken dat zij de Mol is.

Kim-Lian en het verdwenen geld

Kim-Lian, waar ben je af en toe mee bezig? Deze presentatrice verdiende door het abseilen op zijn kop 250 euro voor de pot. Alleen besloot ze het geldbedrag (net als Sahil vorige week) voor zichzelf te houden en dus niet in te leveren in de pot. De vraag is alleen: waarom niet? Hila was gewoon van je actie op de hoogte, dus het is nu niet dat je geniepig kan Mollen.

Fresia lijkt zo onschuldig

Als er iemand van dit seizoen Wie is de Mol? een kei is in onschuldig doen, is het Fresia wel. Zij verpestte in deze aflevering samen met Sahil de derde opdracht, maar hoefde daarvoor niet op de blaren te zitten. Ze wist namelijk op een slinkse wijze de verdachtmakingen van zichzelf af te schudden. Het zou namelijk allemaal Sahils schuld zijn. Hij had immers de aantekeningen in handen...Ja, ja. 

Het mysterieuze kristal van Kim-Lian

De meeste kandidaten leggen naast de laptop waarop ze wekelijks de test maken een joker, vrijstelling of een zwarte vrijstelling (als die in omloop is). Kim-Lian daarentegen niet. Zij heeft namelijk - zowel deze aflevering als hiervoor - een kristal op haar tafeltje. Is dit een sein voor de makers dat de Mol zojuist de test heeft ingevuld? 

Aflevering 5: Kettingreactie

Lees ook: De Mol 2022 in het vizier #5: Kettingreactie 

De vlag van Chili 

Na het vertrek van Hila waren er in de vijfde aflevering nog 5 kandidaten én een Mol over. De club wordt dus steeds kleiner en de hints hopelijk eenvoudiger. Of denken we te makkelijk als we kijken naar de drie kleuren op het vliegtuigje van Fresia en Sahil en dat linken naar de afkomst van Fresia: zij is immers van Chileense afkomst en laat die combinatie nu precies passen bij de onderstaande volgorde.

Gooit Fresia bewust in het water? 

Fresia voelde zich in de eerste opdracht als een vis in het water... of beter gezegd: als een vogel zo vrij met haar positie in de lucht. En dat is best een goede positie voor de Mol. Je hebt namelijk zelf in handen of je de zakjes goed gooit of 'per ongeluk' in het water. En in dat laatste was ze een kei.

Dit zorgde ervoor dat het de andere kandidaten behoorlijk wat tijd kostten om hun zakjes te vinden, en wie weet was dat nu precies haar bedoeling.

Het modderbad van Kim-Lian

Het kon Kim-Lian vast geen biet schelen waar haar zakjes terechtkwamen, want zij had in de eerste opdracht namelijk hele andere dingen aan haar hoofd. Zoals een modderbad nemen. Onder het mom van 'weet je hoeveel dit thuis kost' nam ze het er flink van. Het feit dat Hila hierdoor haar opdracht niet kon uitvoeren, was voor haar maar bijzaak.

'Dat vinden wij niet raar. Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder.' 

De 'kapotte' porto van Laetitia en Everon 

Ellie Lust doet dit jaar niet mee, dus dan kan je het al bijna uittekenen: problemen met de portofoon. Tijdens de tweede opdracht stopte de portofoon van Laetitia en Everon er op een gegeven moment mee. Het apparaat ging kapot nadat Laetitia in het water was gesprongen. Of nou ja, dat was Everons excuus. Het zou echter ook zo kunnen zijn dat Everon het apparaat onklaar heeft gemaakt toen Laetitia in het water lag. Kort daarna deed ie het namelijk gewoon weer. 

Fresia is eigenwijs

We sluiten deze vijfde aflevering met nogmaals een verdenking op Fresia. Zij was in de derde opdracht namelijk behoorlijk eigenwijs. Te eigenwijs voor een onschuldige kandiaat. Laetitia wilde haar een handje helpen door samen een beeld te verslepen, maar daar wilde de ESPN-presentatrice niets van weten. Helaas voor haar gebeurde dit uiteindelijk toch, dus is de vraag: is hiermee een nieuwe Molsteek de kiem in gesmoord?

Aflevering 6: Golfbeweging

Bekijk ook: De Mol 2022 in het vizier #6: Golfbeweging 

Fresia houdt het voor gezien

Laetitia vond in aflevering zes alle sleutels en liet zich hiermee van haar beste (kandidaat)kant zien, maar dat gold duidelijk niet voor Fresia. Zij vond namelijk helemaal niets én hield het daarnaast ook nog vrij snel voor gezien. Ze opperde als eerste om door te gaan met 'slechts' drie sleutels om zo de andere kandidaten tijd te gunnen. Ja, dat zouden wij ook zeggen als we de Mol zouden zijn...

Wijst de titel naar Kim-Lian?

Toch mogen we ons nog steeds niet vastpinnen op Fresia als Mol, want laten we eerlijk zijn: Kim-Lian is niet altijd zo onschuldig als ze lijkt, zoals in de zesde aflevering. Voorafgaand aan de eerste opdracht scheurde zij namelijk - samen met afvallers Sahil en Thomas - op een megasnelle speedboot. En wat veroorzaakt dat? Juist, een hele sterke golfbeweging. Precies zoals de titel zegt.

Of wijst de opdrachtstitel naar de andere groep?

De afleveringstitel wees dan misschien naar Kim-Lian als Mol, maar de opdrachtstitel 'In het verschiet' wees duidelijk naar de groep van Fresia, Laetitia en Everon. Zij moesten namelijk met een pijl en boog zo ver mogelijk schieten (ver-schieten) om het andere team aan het werk te zetten. Nu we weten dat Laetitia niet de Mol is, blijven er nog twee opties over.Had Kim-Lian voorkennis met 'badmeester from hell'?

Als we dan even mogen blijven voortborduren op deze opdracht, is er nog iets verdachts. Rik van de Westelaken hield namelijk voorafgaand aan deze opdracht voor de kijkers een praatje over dat de mensen op het water - Sahil, Kim-Lian en Thomas - opgeschrikt zouden kunnen worden door 'badmeesters from hell'. En laat die term nu terugkomen: Kim-Lian beschreef de mannen met de stokken als 'badmeesters'.


De cijfercode wijst naar Fresia

Wiskundige opgelet! Tijdens de opdracht 'In het verschiet' werden 4 codes van de kistjes in beeld gebracht en laten die nu precies wijzen naar de Mol van 2022. De codes waren namelijk: 319, 276, 327 en 204. Als je de cijfers van elke code optelt, krijg je: 13, 15, 12 en 6. Dat is omgerekend naar letters: MOL F. Mol Fresia, dus?

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Gido Verheijen (@wieisdemol_gido)


Kim-Lian liegt wéér over het geld

De meeste kijkers vragen het zich inmiddels vast af: waar is Kim-Lian toch altijd mee bezig? Vorige week nam ze nog een modderbad terwijl de opdracht bezig was, eerder loog ze over geld en dat deed ze in deze aflevering opnieuw. Ze probeerde Everon namelijk wijs te maken dat ze niets wist van de verdwenen €250... (terwijl we toch allemaal weten dat het wel zo is).

En ook loog ze tegen Sahil dat ze €1100 hadden verdiend in plaats van de daadwerkelijke €1400.

De vraag is dan ook: wil ze zo graag door haar medekandidaten worden verdacht? Dat zou  juist een anti-molacties zijn voor Kim. Als er namelijk iets is wat de Mol niet wil, is het wel verdenkingen op zich gericht.

Everon houdt totaal geen overzicht

Everon Jackson Hooi kreeg in de tweede opdracht de belangrijke taak om alles in goede banen te leiden, maar laten we eerlijk zijn: begreep iemand ook maar iets van die tweede opdracht? Alles liep door elkaar. Letterlijk alles! En daar is maar één schuldige voor aan te wijzen: Everon! Had hij misschien geen zin om geld te verdienen?

Aflevering 7: Coulissen

Lees ook: De Mol 2022 in het vizier #7: Coulissen 

De schapenkennis van Kim-Lian van der Meij

Waar vorige week nog Laetitia vroegtijdig alles leek te weten over het spel, was het in deze zevende aflevering Kim-Lian die de show stal. Ze deed namelijk alsof ze vanuit het universum had doorgekregen dat de groep iets met schapen ging doen. En wat bleek? Juist, er kwam echt een opdracht met schapen aan. Had Kim-Lian voorkennis?

Kim-Lians passende outfit

Daarover gesproken: Kim-Lian was - net als in de laseropdracht - weer perfect gekleed voor de schapenopdracht. Ze had namelijk een outfit uit de kast getrokken die zomaar eens gebaseerd kan zijn op Mary uit het kinderversje Mary had a Little Lamb. Zou dit per ongeluk zijn of bereidde ze zich - inclusief voorkennis - echt voor op een opdracht met schapen?

Fresia doet heel wat anders

Echter, we mogen ook Fresia als potentiële Mol niet vergeten. In de tweede opdracht konden de kandidaten geld verdienen door de Mollies en Millies op de foto te zetten. Maar Fresia had een heel ander idee. Zij haalde gewoon de hele boot (inclusief de kapitein) overhoop om naar die vrijstelling voor de finale te zoeken. Terwijl ze al een vrijstelling op zak had... Verdacht!

Op de achtergrond

Rik van de Westelaken was deze aflevering luid en duidelijk: de Mol voer tijdens de tweede opdracht langs alle kandidaten op het water. Op beeld blijft dit natuurlijk geheim, maar des te opvallend is dan ook dat tijdens de boottochtjes van Everon, Laetitia, Thomas en Kim-Lian dezelfde boot op de achtergrond te zien is. Verstopte nr. 5 Fresia zich misschien hierin? 

Stond Fresia in de coulissen?

Fresia zette in deze aflevering na weken eindelijk haar vrijstelling in en laat dat nu overeenkomen met de afleveringstitel: coulissen. Ze stond namelijk letterlijk in de coulissen te wachten tot haar medekandidaten klaar waren met de test.

De Mol in het midden

Het lijkt qua hints deze week een strijd te worden tussen de ladies, want ook onze laatste hint richt zich op Fresia. Rik van de Westelaken hintte de afgelopen weken meerdere keren naar de Mol met de tekst: 'De Mol in jullie midden'. Nu kan dit verwijzen naar Everon (die qua leeftijd in het midden zit) of naar Kim-Lian (die als je alle namen van de kandidaten op alfabetische volgorde zet in het midden komt), maar ook naar Fresia.

Kijk maar eens goed naar de castfoto van het begin.

Aflevering 8: Mollenvanger

Bekijk ook: De Mol 2022 in het vizier #8: Mollenvanger 

Het beginpraatje van Rik

De achtste aflevering van Wie is de Mol? werd afgetrapt met een praatje van Rik van de Westelaken en redenen waarom de overgebleven kandidaten wel of niet de Mol zouden kunnen zijn.

Te beginnen met Everon Jackson Hooi. Op papier lijkt hij misschien de ideale kandidaat, maar we mogen niet vergeten: als hij daadwerkelijk de Mol is, gaat er aan het einde van dit avontuur nog eens €5000 uit de pot. Hij kreeg namelijk in de eerste aflevering een vrijstelling van Glen. Zou het zo kunnen dat Everon dit seizoen beter zijn best heeft gedaan omdat hij toch weet dat ze nog heel wat geld gaan verliezen?

Of is het toch Fresia? Fresia durfde het aan om haar vrijstelling wekenlang in haar zak te houden en te vertrouwen op haar eigen kunnen. Althans, dat is wat ze ons wil doen geloven. Het zou echter zomaar eens kunnen zijn dat ze de Mol is. De Mol gaat immers nooit naar huis en heeft dus niets aan een vrijstelling.

Optie nr. 3 is Kim-Lian van der Meij. "De observerende kandidaat die steeds lijkt te weten wanneer ze wel of niet geld uit de pot kan spelen", aldus Rik. "Is zij de Mol met voorkennis?" Ook dat behoort tot de mogelijkheden als we kijken naar de afgelopen weken.

Begreep Kim-Lian het niet?

Die laatste beschrijving van Kim-Lian matcht gelijk bij de eerste opdracht. Kim-Lian maakte er - na het praatje van Rik - van dat ze de hele straat moesten bedekken met kleden. Maar ho wacht eens even! Rik had het er toch enkel over dat de kleden aaneengesloten moesten liggen? Probeerde ze hier een opdracht moeilijker te maken dan ie al was?

De controle van Kim-Lian en Fresia

De tweede opdracht zorgde tevens voor genoeg voer voor discussies: zou de Mol namelijk het liefst beneden staan (waar hij foute containers kan verplaatsen) of bovenin om overzicht te houden en hier en daar een vraagje weg te moffelen?

Wat ons betreft, gaan we voor dat laatste en dat maakt Fresia en Kim-Lian voor deze opdracht nog verdachter dan ze al zijn. De dames wilden namelijk wel héél graag op deze positie staan.

Fresia beantwoordt een vraag fout

En waar of niet; Fresia maakte er héél slim gebruik van. Zij deed namelijk of ze niet meer wist wie in een eerdere aflevering Arno had uitgebeeld en ging dus voor het antwoord 'Thomas'. Het was echter niet Thomas, maar zijzelf die dat had gedaan. Foutje, bedankt.

Of is het toch Everon?

Toch kunnen we er niet helemaal omheen: wat nu als de Mol zich wel beneden bevond? Dan is het alleen een kwestie van de juiste container wegslepen en/of een bordje verwisselen en zorgen dat de container met het geld zo snel mogelijk verdwijnt. Als dit echt zo zou zijn, hebben we dus nog maar één potentiële mol: Everon Jackson Hooi.

In de onderstaande video legt Mollenjager Guido uit wat hij dan gedaan zou hebben.

Aflevering 9: BeDRIEgen

Lees ook: De Mol 2022 in het vizier #9: Bedriegen 

Speelt Fresia met twee kandidaten?

Met het einde van Wie is de Mol? 2022 in zicht, letten we natuurlijk niet meer alleen op opvallende acties maar ook op uitspraken. En daarin spande Fresia Cousiño Arias deze week de kroon. Ze overtuigden ons er aan het begin van dat zij met twee kandidaten in de finale staat. Bedoelt ze hiermee dat Kim-Lian en Everon slechts kandidaten zijn en zijzelf de Mol?

Sleutelpositie van Fresia

Nou, het zou haar tactische zet in de eerste opdracht wel verklaren. Fresia ging namelijk als allereerste op zoek naar het geld in het verlaten gebouw en laat dat nu een prachtige sleutelpositie zijn voor de Mol: je krijgt hierin namelijk de kans om al het geld te pakken en je vervolgens zonder blikken of blozen te laten uitschakelen door DRIE keer het alarm af te laten gaan. Precies wat Fresia deed. Weg geld. Hoi Mol.

Everon herhaalt alles drie keer

Toch onderschatten we - zelfs in deze negende aflevering - Everon Jackson Hooi ook niet. In een aflevering waarin het woord DRIE wordt verduidelijkt, krijgt hij het in de derde opdracht voor elkaar om alles wat hij zegt tot driemaal toe te herhalen. Deed hij dit expres of zat er een reden achter? Misschien wel dat hij de Mol is...

De verdwenen foto

Fresia Cousiño Arias bedacht in de derde opdracht niet alleen dat het slim zou zijn om alle foto's zomaar bij elkaar te rapen - wat natuurlijk flink wat chaos oplevert - ook kreeg ze het voor elkaar om de foto's te laten vallen. En wat bleek? Uiteindelijk miste er een belangrijke foto...

Fresia wijst de (verkeerde) weg

En als we zeggen 'belangrijk' bedoelen we dat ook letterlijk. Kim-Lian, Fresia en Everon kwamen namelijk hierdoor uiteindelijk bij het verkeerde huis(nummer) terecht en dat zorgde voor €1000 uit de pot. Opvallend hierbij is dat Fresia verantwoordelijk was route. Al heeft er ook iemand lopen wisselen tussen '12' (het cijfer dat op de envelop stond) en '32'...

Heeft Kim-Lian WEER voorkennis?

Kim-Lian leek de afgelopen weken altijd al precies te weten wat ze aan moest doen en wat een bepaalde opdracht in zou houden, en ook deze week was dat het geval. Vlak voor ze de laatste test maakte, pakt ze namelijk een tarotkaart met... maskers! Was dit al direct een hint naar het gemaskerde bal? 

Of is het toch Fresia met voorkennis?

Echter, ook bij Fresia valt hier op. Zij pakte in de tweede opdracht namelijk de maskers uit het schap en stopte die niet zomaar terug in haar mandje. Nee, onze potentiële Mol van 2022 hield die voor haar gezicht, precies zoals de Mol volgende week ook gaat doen.

Everons opvallende outfit

Toch opnieuw: Everon sluiten we ook niet uit. Eén van de spionnen uit de laatste opdracht ging namelijk schuil onder de naam 'Birdwatcher', oftewel iemand die alles in de gaten houdt. En weet je nog? Meerdere keren droeg Everon Jackson Hooi dit seizoen een groen shirt met het getal '33' (11+22) en het woord 'Bird' erop. Was dit al die tijd een stiekem hint?

En wat denk je dan van deze gouden outfit? Dat past wel prima bij al het goud dat in dit seizoen voorbijkwam.

De gouden vrijstelling

We blijven nog even in het 'goud' thema, want wij vermoeden dat er ergens volgende week nog een twist aan zit te komen, namelijk de Gouden Vrijstelling (waar regisseur Rick aan het begin op hintte op zijn Instagram). Stel je namelijk maar voor: als Fresia de Mol is, zitten zowel Everon als Kim-Lian fout. Halen ze dan een kandidaat uit het afvallershotel om alsnog de laatste test te maken?

Wie is de Mol? is iedere zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1. Gevolgd door MolTalk op NPO3.

Meer over