Paul de Leeuw krijgt nieuwe late night show op zondagavond van NPO 1

Paul de Leeuw krijgt dit najaar een nieuw programma op NPO 1. Hij gaat op de late zondagavond het weekend afsluiten in een amusementsshow met orkest.

Paul de Leeuw maakte via Twitter bekend dat er een nieuwe tv-show van hem aan zit te komen:


Paul de Leeuw

Op de radio bij Giel Beelen gaf Paul wat meer uitleg. In eerste instantie wilde hij niks over de show zeggen, maar Giel wist toch wat informatie los te peuteren: het wordt een programma op de late zondagavond van NPO 1, waarin Paul het weekend afsluit. "Ouderwets, totaal niet vernieuwend amusement," volgens Paul.

Late avond

Een programma op de late avond is al langer een wens van Paul. "Een nieuw tijdstip, wat ik al heel lang wil," legt hij uit. "Een beetje in de marge, niet iedereen hoeft te kijken." Paul maakte jarenlang grote amusementshows op de zaterdagavond, maar stopte daar in 2013 mee. Wel is hij nog wekelijks te zien als gastheer in De Kwis, in een rol wat meer op de achtergrond.

Orkest

Het orkest uit De Kwis, onder leiding van Miguel Wiels, gaat ook een rol spelen in Pauls nieuwe programma. Verder werkt Paul samen met het team van de Puber Kookshow, die hij maakte voor NPO 3. Paul heeft erg veel zin in het nog titelloze programma: "Ik ben zo blij. Het duurde vrij lang voordat het besloten was. Het is een programma met een band, dus het kost veel geld. Maar ze hebben er heel veel vertrouwen in."

Jinek

De late zondagavond van NPO 1 was tot voor kort gereserveerd voor Jörgen Raymann, maar die verhuisde dit seizoen naar de zaterdagavond. Eva Jinek kreeg toen een plekje om 23.00 uur, maar nu zij de vaste vervanger van Jeroen Pauw is voor doordeweekse dagen, lijkt ze haar weekendplekje dus kwijt te raken aan Paul de Leeuw.

Lees ook:
Eva Jinek krijgt de zomer op NPO 1.

Reageren