"Met muziek of met wensen"

Paul de Leeuw krijgt ook eigen shows bij RTL 4

2 juni 2018 12:40 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
De overstap van Paul de Leeuw naar RTL 4 omvat meer dan alleen Holland's got talent. De 56-jarige entertainer gaat ook eigen programma's maken voor de zender.

Paul de Leeuw vertelde in RTL Late Night over zijn transfer van BNNVARA naar RTL 4.

Niet de populairste

Volgens De Leeuw was de enige reden dat hij zo lang bij de NPO is gebleven het programma De kwis, waar hij als gastheer diende. Toen het satirische programma onlangs stopte, ging Paul nadenken over zijn toekomst: "De kwis was mijn kindje, maar dan kom je in een soort grilligheid: wat kan ik nog doen? Ik zag niet een nieuw programma aankomen waarin ik nog een rol zou spelen. Ik ben niet meer de meest populaire en de meest hotte. Ik had geen contract meer. Het duurde steeds langer, er waren directiewisselingen en er gebeurde heel weinig."

Bewegen

Om die reden ging Paul om zich heen kijken en bewegingen maken: "Er zijn veel programma's bij de publieke omroep die ik leuk vind, zoals Heel Holland Bakt en Maestro, maar dat zijn programma's die BNNVARA niet maakt. Wat wil ik nog? Toen kwam Holland's Got Talent. Ik kan een goede rol spelen als jurylid."

Gewoon doen

Maar Paul, die officieel nog geen RTL-contract getekend heeft, kreeg ook de vraag of hij meer wilde doen: "Ze zeiden ook: "Wil je niet een personalityprogramma maken waar je goed in bent: improviseren, mensen blij maken, mensen ontroeren met muziek of met wensen. Toen ben ik gaan nadenken en heb ik besloten: ja ik ga het gewoon doen. De overstap is wel heel eng, maar je moet verzuring tegengaan bij jezelf."

RTL-boegbeeld Chantal Janzen is in elk geval maar wat blij met de komst van haar nieuwe HGT-collega. 

 

Welkom lieve Paulus 💋

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

En Dan Karaty weet zeker dat Paul een goede toevoeging zal zijn, al gaat ie Gordon wel een beetje missen in de jury.

Meer over