Paul de Leeuw neemt afscheid van zaterdagavond met Wie Steelt Mijn Show?

Paul de Leeuw start zaterdag met Wie steelt mijn show?, naar eigen zeggen het laatste, grote amusementsprogramma die hij primetime zal maken voor de NPO.

De Leeuw deed zijn verrassende voorspelling in een interview met de Varagids.

Genieten

Wel is Paul van plan meerdere seizoenen van Wie steelt mijn show? te maken, mocht het aanslaan. Hij geniet in elk geval behoorlijk: "Ik merk bij mezelf dat ik enorme lol heb in het uitdenken van plannetjes en ik heb ook wel weer zin om te gaan rellen." 

Apollo theater

Het idee van Wie steelt mijn show? ontstond toen Paul in New York het legendarische Apollo theater bezocht: "Het was Amateur Night en dan staan er talenten van over de hele wereld, tot Japan aan toe. Ze kunnen door het publiek worden weggeboed, en er is een applausmeter, fantastisch. Dus zoiets gaat het worden: mensen kunnen zich aanmelden met hun act, en ik sta ze bij – als ze dat willen. We hebben van alles: vluchtelingen, kunstfluiters, mensen die ziek zijn, een jongleur, heel veel Adele’s, een Barbra Streisand, gehandicapten – ze weten me natuurlijk wel weer te vinden."

Luwte

In Wie steelt mijn show? richt De Leeuw de spotlight op anderen, een trend die hij al enkele seizoenen geleden begon. Van zijn bescheiden rol in De Kwis en spreekstalmeester van Ranking the stars tot zijn Puberkookshow waar tieners en hun verhalen centraal staan. Ook werd hij in de geflopte zondagavondshow Kun je het al zien? geflankeerd door Tim den Besten, Nynke de Jong, Ajouad el Miloudi en Lammert de Bruin. 

Meer over:

Reageren