Vervanger bekend

Paul de Leeuw stopt vlak voor start als host Songfestivaltalkshow

17 Mei 2021 09:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot

Een tegenvaller voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. De dagelijkse talkshow rondom het muziekfestijn, Open Up Daily, moet het vlak voor de start doen zonder Paul de Leeuw.

De presentator trekt zich om onduidelijke redenen terug uit zijn rol, zo laat de organisatie weten. Zijn plek in Open Up Daily, refererend naar de slogan van het Songfestival, wordt ingenomen door Sofie van den Enk.

Respect

"We vinden het jammer, maar hebben er uiteraard alle respect voor dat Paul deze beslissing heeft genomen", geeft de organisatie aan. "Het besluit is in goed overleg tot stand gekomen. We kijken uit naar de samenwerking met Sofie van den Enk en wensen haar ongelofelijk veel plezier en succes met de Open Up Daily, waar zij naast interessante gasten, fantastische artiesten gaat ontvangen zoals Johnny Logan en OG3NE."

Johnny Logan 

Naast de komst van Mr. Songfestival Johnny Logan en OG3NE schuiven onder anderen Sergey Lazarev, die Rusland in 2016 en 2019 vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, en de Noorse inzending van 2019 KEiiNO aan bij Sofie van den Enk.

Meer over