En maakt extra Op1

Paul de Leeuw verklaart terugtrekking Songfestivalshow

18 mei 2021 10:38 | amusement | Door Jef Willemsen

© BNNVARA
Paul de Leeuw verklaart zijn plotselinge vertrek als presentator van de dagelijkse Eurovisie backstageshow. Hij kon zich bij nader inzien toch niet vinden in het format.

Paul de Leeuw trok zich afgelopen zondag vlak voor de start van het Eurovisie Songfestival terug als presentator van de dagelijkse backstageshow. De organisatie schoof Sofie van den Enk naar voren als vervanger.

Online

In een verklaring wijt Paul zijn exit aan het feit dat hij zich steeds minder thuis voelde in het format. Tegen het AD vertelt hij: "Ik ben ooit anderhalf jaar geleden gevraagd om het buitenprogramma in de fanzone te presenteren. Dat is een verschil met het online programma dat in twee weken met veel energie uit de grond is gestampt en waar ik me steeds minder thuis in ging voelen. Dan kan een ander dat beter doen en dat is Sofie."

Op1

Na overleg met de organisatie stond Paul zijn plekje last minute af aan Van den Enk die als groot fan van het liedjesfestijn zich al eerder had gemeld met de vraag of ze niet iets kon betekenen. Paul blijft indirect wel betrokken bij het Songfestival. Hij maakt komende zaterdag, na de grote finale, een extra live uitzending van Op1samen met Astrid Joosten.

Meer over