Redding

Paul de Leeuw vreesde na Op1 voor einde televisieloopbaan

27 december 2021 11:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Annemieke van der Togt

Paul de Leeuw kwam aan het einde van 2021 goed terug met Busje Komt Zo, maar de presentator heeft daarvoor behoorlijk wat twijfels gehad. Mede dankzij zijn presentatieklus bij Op1.

Paul de Leeuw vormde bij de talkshow een duo met Astrid Joosten, maar ze kregen behoorlijk wat kritiek te verwerken. Nadat hij van Op1 werd gehaald, twijfelde hij naar eigen zeggen over zijn toekomst in de televisiewereld.

Einde

“Toen Op1 niet werkte, we moesten iets anders doen, maar de kijkers wilden toch een journalistiek programma. Toen heb ik wel met mijn man gezeten: ‘Nou, misschien is dit wel het einde van mijn reguliere televisiewerk”, zegt De Leeuw in Open Kaart, het interviewprogramma van Robbert Rodenburg.

Nieuwe tijd 

Tot zijn grote opluchting kwam bij BNNVARA Busje Komt Zo op zijn pad. Dat programma sloeg wel weer aan en daar is de presentator maar wat trots op. Toch merkt De Leeuw een behoorlijke verandering in het medialandschap waar hij nog steeds aan moet wennen. “Kijk, als je mij tien jaar geleden had gezegd: er staat een jongen te zingen op het podium met allemaal poppen, en dan moet je raden wie er in zit… Dan had ik gezegd: ‘Nou, niet in mijn leven.’ Dat is de nieuwe tijd, en ik zit zelf óók te raden, maar het is niet mijn manier van tv maken.”

Meer over