Paul de Leeuw wil terug op zaterdagavond

Paul de Leeuw wil weer ouderwets scoren op de zaterdagavond. “Het moet een programmaformule zijn waarmee ik op z’n minst een miljoen kijkers kan scoren.” 

Paul de Leeuw was jarenlang de drang om te scoren kwijt. Vanaf 2009 verloor de presentator kijkers aan Linda de Mol die Ik Hou van Holland introduceerde. Nu jaren later heeft Paul weer het gevoel dat hij zijn tv-carrière weer naar een hoger niveau wil tillen. Hij kreeg dit gevoel tijdens het interview met Adele, waar hij zichtbaar erg van genoot. 

Zin om op hoofdveld te spelen

“Volgens mij waren de programma’s over Sinterklaas, Adele en het Knoop In Je Zakdoek-gala zo goed dat ik alweer een paar plekjes ben gestegen.” Daardoor is hij positief gestemd over een mogelijk nieuw programma. “Ik heb weer zin om op het hoofdveld te spelen.” Het moet wel een formule zijn waar hij minstens drie jaar lang plezier aan kan beleven. 

Klaar met zaterdagavondshows

De presentator deelde in januari 2014 mee dat hij klaar was met de strijd om kijkcijfers. Op de grote zaterdagavondshows was hij destijds uitgekeken. "Ik wil nog wel een show op een andere dag, een doordeweekse avond misschien. Maar een grote amusementshow liever niet." 

Miljoen kijkers

Paul de Leeuw lijkt nu dus van gedachten veranderd te zijn. “De laatste jaren heb ik veel van mijn scoringsdrift verloren. Daarom ben ik na Langs De Leeuw, waarbij ik af en toe zelf ook verveeld raakte, meer in de luwte gaan werken. Nu kriebelt er weer iets,” zegt de 53-jarige presentator in het AD.

Pauls meest recente programma Kun Je Het Al Zien? scoorde rond de 500.000 kijkers op de late zondagavond. Nu wil Paul opnieuw proberen om de grens van een miljoen kijkers te halen met groot amusement.

Lees ook:
Paul de Leeuw interviewt Adele

Reageren