Penoza strijkt neer in Engeland

6 mei 2016 09:48 | amusement | Door Televizier

© Pief Weyman/pief.ca

Penoza wordt in de orginele versie in Engeland uitgezonden. Er wordt dus geen remake van de serie gemaakt. Ook de Britten kunnen nu genieten van maffiamoeder Carmen van Walraven.

Penoza is te zien op betaalzender Walter Presents. Zenderbaas Walter Iuzzolino selecteert hoogstpersoonlijk de beste dramaseries van over de hele wereld, die nu eens niet uit Amerika of Groot-Brittannië komen. Hij heeft dan ook meer dan 4000 uur aan series achter de kiezen.

Monic

Monic Hendrickx, die de rol van Carmen van Walraven speelt, is vereerd dat de originele versie in Engeland te bewonderen is. "Ik word vervuld van trots. Echt te gek," vertelt ze aan RTL Boulevard.

Niets dan lof

Walter spreekt vol lof over Penoza: "het combineren van de duistere onderwereld met het gezinsleven is heel goed gedaan. In The sopranos is het ook gedaan, maar dit is nog beter."

Grote eer

Dat compliment kunnen de makers van de serie toch maar mooi in hun zak steken. Ook Monic is niet bepaald ontevreden met het commentaar de zenderbaas. "Dat is wel zo'n beetje de grootste eer die je kan krijgen."

Seizoen vijf

Vanaf september 2017 kan Nederland weer genieten van alle duistere onderwereldpraktijken. Dan verschijnt het vijfde seizoen van de succesvolle KRO-NCRV-serie hier op de buis.

Meer over