Petitie tegen RTL 5-programma over olifantenjager

9 september 2014 09:36 | amusement | Door Televizier

Er is een petitie gestart tegen een aflevering van het RTL 5-programma 5Extreem. Tegenstanders vinden dat de uitzending waarin te zien is hoe een man op olifanten jaagt niet mag worden uitgezonden.

De comeback van Ewout Genemans op de Nederlandse televisie verloopt alles behalve soepel. De presentator annex producent zoekt, zoals de titel al doet vermoeden, extremen op in het nieuwe RTL 5-programma 5Extreem. Genemans volgt in een aflevering een Nederlander tijdens zijn trofeereis, waar hij tienduizenden euro’s voor heeft neergelegd. Tegenstanders vinden het walgelijk en zijn een petitie gestart. De oproep is inmiddels al ruim 2600 keer getekend.

Petitie

In de beschrijving van de petitie melden de initiatiefnemers dat het uitzenden van de desbetreffende aflevering onacceptabel is. "Het in beeld brengen van wreedheid en dat het absurd is om in deze tijd vanuit Nederland safarireizen te organiseren waarbij exotische dieren gedood worden is goed", aldus de initiatiefnemers. "Het op de voet volgen van een Nederlandse trofeejager onder het mom dat er binnen de wet gehandeld wordt is onacceptabel. Wie wil er in godsnaam meereizen en in de buurt van een trofeejager zijn en hem filmen terwijl hij triomfantelijk een olifant schiet? Hoe het ook gebracht wordt, dit is ons inziens alleen maar sensatie en voor de kijkcijfers, zoals altijd."

5Extreem

Ewout Genemans wil met het programma de verschrikkelijke hobbyjacht aan de kaak stellen en schakelde de hulp in van diverse dierenwelzijnsorganisaties. Samen met hen is de uitzending uiteindelijk tot stand gekomen. Het Wereld Natuur Fonds werkte niet mee aan de aflevering, de organisatie denkt niet dat 5Extreem de juiste plek is om het onderwerp te bespreken.

Ewout Genemans heeft de nodige ervaring met vervelende akkefietjes, de presentator werd eerder nog opgepakt in Kiev.

Meer over