Tommy en Annika

Pippi Langkous-acteurs verrast door Nederlandse crowdfundingsactie

12 februari 2019 09:55 | amusement | Door Televizier

© AB Svensk Filmindustri
Het geld stroomt binnen voor Pippi, Tommy en Annika. En allemaal dankzij twee Nederlandse fans van Pippi Langkous. Er is op dit moment binnen twintigduizend euro opgehaald en dat vinden de Zweedse acteurs hartverwarmend. 

Dit verhaal begint bij Inger Nilsson, die onlangs openhartig vertelde over de tijd dat ze Pippi Langkous speelde. Ze kreeg amper betaald en kwam niet meer echt aan de bak als actrice want iedereen bleef haar maar zien als dat meisje uit Villa Kakelbont.

Pippi Langkous

Genoeg reden voor Heleen Bosma en Marjan Tulp om geld in te zamelen voor hun favoriete acteurs. 'Iedereen heeft lol gehad van Pippi, behalve Pippi zelf', schrijven ze. 'Heel schrijnend. Hopelijk kunnen we ze zo alsnog bedanken. Dankjewel voor al die fantastische avonturen. Dat ze ons hebben laten zien dat alles kan, als je maar wil.'

Crowdfunding

Er zijn meer gulle Pippi-fans op deze wereld want het donatiebedrag loopt lekker op. Inmiddels hebben Pär Sundberg (Tommy) en Maria Persson (Annika) in het AD gereageerd op de actie. Persson: "Ongelooflijk! Is dit echt waar? Nu snap ik waarom ik zoveel vriendschapsverzoeken vanuit Nederland krijg. Al zeker zestig in drie dagen." En ook Sundberg is blij verrast."O mijn god! Ik heb het geld niet nodig, maar wat een mooi gebaar, echt hartverwarmend dat mensen in Nederland dit doen."

Hoe hoog zou het bedrag nog worden? Doneren doe je hier!

Meer over