Prijzenregens en dikke pech in een nieuw seizoen Miljoenenjacht

18 maart 2018 13:36 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker

De jacht op het felbegeerde koffertje met vijf miljoen euro begint weer: een nieuwe reeks Postcodeloterij Miljoenenjacht. Om in de stemming te komen: de zes opvallendste momenten uit de geschiedenis van de quiz. 

1. De kandidaat die per ongeluk op de rode knop drukte
Finalist Arnold van den Hurk ging in 2013 naar huis met 125.000 euro. Een fijn bedrag, maar Arnold was allesbehalve blij. Hij had per ongeluk gedrukt en wilde eigenlijk verder spelen voor een hoger bedrag. In de uitzending probeerde hij de boel te redden: “Op het moment dat ik sla heb ik het idee dat ik het fout doe.” Linda de Mol gaf Arnold een sprankje hoop: “Dan doen we toch alsof het niet gebeurd is”. Helaas, de notaris besliste anders, gedrukt is gedrukt. Arnold liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter. Weer pech voor Arnold, ook die besliste: It’s all in the game.

2. Een onhandig huwelijksaanzoek
Krijn won 1.120.000 euro in 2017, de hoogste prijs in zeven jaar. Met de winst op zak greep hij de kans om zijn vriendin Benita – die niet mee was naar de studio – ten huwelijk te vragen: “Als je nog wil, dan wil ik graag met je trouwen.” Toegegeven, niet de meest romantische tekst, maar ach, zoals Linda de Mol terecht opmerkte: “Zeg maar eens nee tegen een miljonair.” Grappig genoeg was Benita minder onder de indruk. Toen RTL Boulevard haar een dag later vroeg wat er door haar heen ging, antwoordde ze droogjes: “Doe niet zo raar.”

3. Met een tientje naar huis
Het laagste bedrag ooit was voor een kandidaat uit Venlo in 2005. Hij speelde tijdens de finale in een rap tempo alle hoge bedragen uit het spel, sloeg een bod van 75.000 euro af en eindigde uiteindelijk met de inhoud van zijn eigen koffertje: een schamel tientje. Auw.

4. Knappe mannen op de trap
Leuk die langbenige koffermeisjes, maar waarom staan er nooit mooie mannen op die trap? Dat vroeg de Friese blogster Johanna in een open brief aan Linda de Mol. Goed idee, vond de presentatrice, alleen moest Johanna dan wel 260.000 likes op Facebook verzamelen. Dat lukte en Linda hield woord: In de laatste aflevering van 2016 hielden 26 kofferguys de koffertjes vast. Het synchroon de trap aflopen bleek tijdens de repetities nog best lastig.

5. De hoogste prijs
Arno Woesthoff sleepte in 2001 de hoofprijs van (toen nog) 10 miljoen gulden binnen. Opmerkelijk: vijf maanden eerder won hij in hetzelfde programma ook al 1 miljoen gulden. Arno bleef er lekker gewoon onder. Toen NRC hem in 2004 interviewde woonde hij nog steeds in hetzelfde nieuwbouwhuis met dezelfde meubels.

6. Linda’s grote weggeefshow
Een echte weggeefshow presenteren: bij het vijftienjarige bestaan van Miljoenenjacht in 2015 kwam een droom van Linda de Mol uit. Het regende prijzen in de studio. In de openingsminuten werd een Porsche weggegeven, later kregen alle deelnemers van vak Nijmegen een Volkswagen. Had Linda de Mol eindelijk haar Oprah Winfrey-momentje: “You get a car, and you get a car!”

Postcodeloterij Miljoenenjacht, zondag - 20.00 • RTL 4

Meer over