Programma Je Zal Het Maar Hebben motiveert in elkaar geslagen Tim Hofman

20 maart 2018 11:51 | amusement | Door Televizier

© Stijn Ghijsen

Tim Hofman is nog steeds niet helemaal de oude na het geweldsincident tijdens de opnames van zijn programma #boos. De presentatie van Je Zal Het Maar Hebben hielp hem zijn situatie te relativeren. Vanavond begint het zestiende seizoen op NPO 3.

“Ik heb zo'n drie, vier maanden thuis gezeten. Ik mocht helemaal niks. Zat een beetje naar de muur te staren,” zegt Tim in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij kreeg klappen tijdens zijn programma #boos, waar hij misstanden oplost waar mensen boos over zijn. Een Nijmeegse huisjesmelker was net iets bozer en brak zijn kaak en veroorzaakte nek-en hersenletsel, omdat hij vond dat Tim te intimiderend te werk was gegaan.

Auto-ongeluk

Toen hij thuis zat, heeft hij vaak aan de deelnemers van Je zal het maar hebben gedacht. “Ik dacht: Wacht eens even Tim, kom op nou. Kin omhoog, borst vooruit. Het zit ook wel in me hoor, maar ik heb nu vaak van dichtbij mogen zien hoe mensen dat hun héle leven moeten doen,” zegt Hofman. Zijn positieve kijk op herstel komt volgens hem door een auto-ongeluk dat hij op zijn veertiende meemaakte; hij heeft nog steeds allerlei schroeven in zijn arm die hem aan deze spannende tijden herinneren. Hij herkent zijn positieve vibe en aard bij de deelnemers in het programma.

Je zal het maar hebben

Het is het vierde seizoen van Je zal het maar hebben dat Tim Hofman presenteert. Elk seizoen blijven hem mensen bij, dit seizoen is dat bijvoorbeeld Shivan Hassan van 24. “Hij heeft de vlinderziekte. Het cement tussen de lagen huid, een soort lijm, die is er niet. Zijn hele lichaam is een soort brandwond. Ondanks dat kon ik zo lachen met die gast.” Hij bewondert hoe Shivan met de dag leeft en niet bang is. “Angst is nooit een leidraad. Als je maar dertig jaar te leven hebt, ga je het toch niet verspillen aan angst?"

Je zal het maar hebben is vanavond om 21:15 uur te zien op NPO 3.

Meer over