Vanaf maart op de buis

Programma Paul de Leeuw bij RTL krijgt vorm

Er wordt steeds meer duidelijk over hoe het nieuwe programma van Paul de Leeuw bij RTL eruit gaat zien. In het AD doet hij dit weekend een boekje open.

De Leeuw krijgt vanaf maart een heuse personalityshow. De nadruk zal liggen op 'amusement en verteerbare educatie', zo is in de krant te lezen. "Het programma is door RTL bedacht, ik schrijf het de komende tijd meer naar mezelf toe. Ze wilden aanvankelijk een soort Mooi! Weer de Leeuw, mensen met wensen dus. Met een panel met BN'ers. Maar dat hebben we nou wel gehad", aldus de man die onlangs overstapte van BNNVARA naar RTL.

Mensen die iets presteren

De cabaretier en programmamaker doet een beetje uit de doeken wat de kijker kan gaan verwachten. "Nu ontvang ik mensen die vinden dat zij iets presteren. Bijvoorbeeld door de grootste pompoen te kweken. Dan kun je het in het verlengde daarvan hebben over de vraag welke groente de Nederlander het liefste eet. Het is van deze tijd - je moet er iets van opsteken."

Theatershow

Voor nu richt De Leeuw zich op zijn theatertournee. "Lekker om het land in te gaan. Op tv kijken mensen óók om zich aan je te ergeren en in hun vooroordeel bevestigd te worden. Voor het theater moet je de deur uit om mij te zien."

Meer over:

Reageren