Rambam presentatoren lopen tegen de lamp

Het satirische onderzoeksprogramma Rambam had een slechte dag in Limburg. Maar liefst twee van de presentatoren werden herkend en ontmaskerd. 

In Rambam onderzoekt een team tv-makers met verborgen camera's en vermommingen verschillende maatschappelijke misstanden. Maar dat gaat niet altijd goed.

Portemoneetest

Zo werd presentatrice Rinke Verkerk vrijdagmiddag gearresteerd in Heerlen toen ze nota bene op het politiebureau werd betrapt op diefstal. Verkerk maakte het item "de portemonneetest" waarin zogenaamd gevonden portemonnees worden afgeleverd bij verschillende politiebureaus om te zien hoe eerlijk de dienders zijn.

Diefstal

In Heerlen bleek de portemonnee echter verdwenen. Toen Verkerk pogingen deed uit naam van een fictief consultancybureau de portefeuille terug te krijgen ging het helemaal mis. Ze maakte gebruik van pennen en notitieblokjes van de politie om aan te tonen dat de portemonnee van haar was. Blijkbaar legde ze het schrijfgerei niet terug, want ze werd kort daarop aangehouden wegens diefstal. Aan het eind van de middag werd Verkerk weer op vrije voeten gesteld.

Verborgen camera

Het ging Rinke's Rambam collega Jelte Sondij niet veel beter af. Hij was voor dezelfde portemonneetest in de Limburgse gemeente Echt-Susteren. Maar op het gemeentehuis keek men al snel door zijn vermomming heen. Burgemeester Jos Hessels plaatste zelfs beelden van de bewakingscamera's op Facebook, die Sondij op zijn beurt dan weer deelde. 

Afbeelding 

Reageren