Achter Paul de Leeuw aan

Ranking the Stars verhuist van BNNVARA naar RTL 5

7 juli 2019 09:24 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Amy van Leiden
Ranking the Stars keert terug op televisie. De show wordt vanaf het najaar van 2019 uitgezonden op RTL 5 en de presentatie is in handen van Paul de Leeuw.

De Leeuw tekende in november al een contract bij RTL, maar het was nog onduidelijk of hij 'zijn' programma ook mee zou nemen. Onder de vleugels van De Leeuw was Ranking the Stars jarenlang een groot succes bij de NPO. RTL kiest ervoor om het programma bij RTL 5 te stallen, omdat "de kijkers de scherpte en humor van het programma daar van ons willen zien", zoals RTL-programmabaas Peter van der Vorst verwoordt in een reactie.

Plat vermaak

Afgelopen mei maakte BNNVARA bekend te stoppen met Ranking the Stars, omdat het programma te veel entertainment zou zijn. Het sneuvelen van het programma is het gevolg van de nieuwe regels die onder voormalig staatssecretaris Sander Dekker zijn ingevoerd. Dekker wilde een eind maken aan "plat vermaak", omdat de publieke omroep met amusement oneerlijke concurrentie zou bieden aan de commerciële omroepen. RTL liet destijds al weten interesse te hebben de show over te nemen.

Panel

In Ranking the Stars, dat in 2006 voor het eerst op televisie te zien was, nemen Bekende Nederlanders elkaar de maat, beantwoorden ze niet-alledaagse vragen en doen ze openhartige bekentenissen. In het verleden schoven onder anderen Jan Versteegh, Sander Lantinga, Georgina Verbaan en Patty Brand aan in het panel. Wie er in het nieuwe seizoen plaatsnemen in de groep om te worden gerangschikt, is nog niet bekend.

Meer over