Reinout Oerlemans komt met poedelnaakte datingshow op RTL5

5 oktober 2013 11:29 | amusement | Door Televizier

Reinout Oerlemans heeft met zijn productiemaatschappij Eyeworks een spraakmakend nieuw datingprogramma ontwikkeld voor RTL5.

"Normaal eindigt een date wel eens zonder kleren, maar wij beginnen ermee", meldt Reinout Oerlemans in RTL Late Night. Hiermee belooft ADAM zkt. EVA, zoals het programma gaat heten, een interessante show te worden.

Tropisch eiland

In ADAM zkt. EVA worden twee personen aan elkaar gekoppeld waarvan uit vooronderzoek is gebleken dat ze gemaakt zijn voor elkaar. "Vervolgens zien de singles elkaar voor eerst terwijl ze compleet naakt zijn op een tropisch eiland en gaan ze het liefdesavontuur samen aan", legt Oerlemans verder uit.

The Blue Lagoon

Volgens Reinout is het programma niet ranzig, maar juist heel boeiend. Het moet namelijk een sociaal experiment in de stijl van The Blue Lagoon worden.

"Het gaat niet om dat je de hele tijd naar een piemel zit te kijken. Het gaat meer om de reactie op elkaar, van twee naakte mensen die zich niet meer kunnen verschuilen achter kleding, telefoontjes, disco decibellen of meer van dat soort dingen. Dat kan gewoon goede, spannende televisie opleveren", besluit de televisieproducent.

Thailand

Oerlemans is momenteel nog wel dringend op zoek naar een geschikt tropisch eiland. In eerste instantie koos hij voor Thailand, maar daar bleek het taboe op naakt zijn nog te groot.

ADAM zkt. EVA komt in het voorjaar van 2014 op RTL5.

Meer over