Renate Gerschtanowitz bij Shownieuws in zelfde rol als echtgenoot Winston

3 februari 2015 11:18 | amusement | Door Televizier

© SBS - Elvin

Renate Gerschtanowitz was maandagavond voor het eerst te zien als presentator van Shownieuws op SBS 6. Daarmee vervult ze dezelfde functie als haar man bij RTL 4.

Renate is sinds 2012 al ‘entertainmentdeskundige’ bij Shownieuws. In die rol was ze altijd te zien naast presentatoren Beau van Erven Dorens en Bridget Maasland. Gisteren nam Renate zelf het presentatiestokje over en waren Evert Santegoeds en Maurice Wijnen de deskundigen.

Winston Gerschtanowitz

Renates man Winston is de vaste presentator van de grote concurrent van Shownieuws: RTL Boulevard. Hij volgde in 2008 Daphne Bunskoek op. Bijna elke avond is Winston dus te zien naast Albert Verlinde. Het werk van Winston en Renate lijkt niet alleen op elkaar, ze hebben ook dezelfde contacten op de werkvloer. Winston is naast presentator ook commercieel directeur bij Talpa, de productiemaatschappij van John de Mol. Talpa is dan weer een van de eigenaren van SBS, waar Renate werkt.

Shownieuws

Er verandert de laatste tijd veel bij Shownieuws. Sinds begin januari heeft het programma een nieuwe vormgeving en komt het vanuit de studio van Hart van Nederland. Vorige week werd bekend dat deskundigen Eric van Tijn, Janice en René Mioch weg moeten.

Lees ook: Renate presenteert verder elke zaterdag Wie Goed Doet…

Meer over