René van der Gijp over rel: 'Dit land is helemaal de weg kwijt'

5 Februari 2018 20:49 | amusement | Door Televizier

René van der Gijp heeft in Voetbal inside voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan nadat hij in de uitzending een pruik opzette en voor de grap zei voortaan als Renate door het leven te gaan.

Na die uitzending barstte de hel los. Veel organisaties en BN'ers vonden de grap van René veel te ver gaan. In de uitzending van maandag reageerde Van der Gijp uitgebreid. Hij vertelde dat RTL hem had gevraagd te zeggen dat hij niets tegen homo's heeft. „Ik heb inderdaad niks tegen homo’s. En dat ik niks tegen trangenders heb. Ik heb inderdaad niets tegen transgenders. Het zal me een zorg zijn, en ik denk dat heel veel kijkers dat dondersgoed weten. Die zijn niet volslagen idioot zoals veel tv-makers denken.”

Rot lekker op

Even later zei Van der Gijp dat hij meer dan genoeg heeft van het gedonder dat hem na iedere flauwe grap te beurt valt: „We zijn helemaal doorgeslagen in dit land. Dit land is helemaal de weg kwijt. Ik heb nog drie maanden een contract en vind het geen enkel punt om daarna te stoppen. Dan kap ik er toch lekker mee. Wat moet ik met dat gezeik aan m’n hoofd ieder weekend? Al die mensen die me mailen en appen. Rot lekker op.”

Mocht het gezeur aanhouden, dan heeft René van der Gijp een passende straf in gedachten voor zijn criticasters. „Dan zet ik in de laatste uitzending weer die pruik op.”

 Lees ook: Gelukkig krijgt van der Gijp ook steun

Meer over