Richard Groenendijk: "Ranking The Stars voelt als een clubhuis"

Richard Groenendijk, die al voor het derde seizoen op rij meedoet aan Ranking The Stars, vindt de sfeer bij de opnames lijken op die in een clubhuis.

Richard Groenendijk behoort inmiddels tot het Ranking The Stars-meubilair: hij deed al mee aan de reeksen in 2013 en 2014 en de kerst- en oud-en-nieuw-specials in die jaren. Dit jaar is de cabaretier opnieuw van de partij in het programma van Paul de Leeuw. Richard voelde zich als een vis in het water tijdens de opnames.

Clubhuis

"Vroeger had je een clubhuis waar je met een aantal jongeren samenkwam. Dit is eigenlijk hetzelfde," vertelt Richard aan RTL Boulevard. "Je zit gewoon te ouwehoeren met z’n allen. Je weet wat de code is: als je makkelijk boos wordt, moet je er niet gaan zitten. En soms gat het over het randje, maar vaak is het gewoon heel gezellig."

Sander Lantinga

"Sander Lantinga vond ik het meest verrassend," aldus Richard. "Die stond aan de desk bij Paul in de eerste aflevering en die had tien keer bingo." Paul de Leeuw is het daarmee eens: "Ik ben heel blij dat Sander Lantinga meedoet, daar ben ik fan van. Hij is zo snel."

Leonie ter Braak

De presentator heeft nog meer favorieten: "Cor Bakker kan heel leuk uit de hoek komen. En oudgedienden als Richard Groenendijk, Anny Schilder, Monique Smit, Patty Brard en Lucille Werner – het is allemaal een feestje. Leonie ter Braak is dan juist weer nieuw. Het is ook weer leuk om zo'n nieuw iemand in een andere rol te zien."

De nieuwe reeks Ranking The Stars begint zondag om 21.05 uur op NPO 3.

Lees ook:
Paul de Leeuw geeft toe: "Oordeel publiek in Ranking The Stars is nep"

Meer over:

Reageren