Rienk: Utopia is nep!

Volgens zwerver Rien, die acht maanden in Utopia bivakkeerde, worden de bewoners gestimuleerd om ruzie te maken. Dat zou beter zijn voor de kijkcijfers.

 „Soms adviseren ze: je moet dat of dat even zeggen, want dat past beter bij de verhaallijn. En ze sturen af en toe op ruzie aan”, zegt Rienk Kroese in Het Nederlands Dagblad. In Utopia wordt inderdaad bijzonder veel ruzie gemaakt.

24 uur per dag

Er gaat geen aflevering voorbij of er wordt geschreeuwd en gehuild door de bewoners. Dat zou natuurlijk kunnen komen omdat de bewoners van het SBS-programma 24 uur per dag op elkaars lip zitten, maar zo zit het volgens Rienk niet in elkaar. Zelf heeft hij trouwens niet zo veel problemen met het gemanipuleer.

SBS ontkent

„Het hoort erbij, ze moeten tv maken. Dat begrijp ik heel goed. Je moet de dingen alleen niet ontkennen. Als het zo is, zeg het dan. Niemand trapt er toch in.” SBS blijft intussen iedere vorm van manipulatie categorisch ontkennen. Volgens de zender is alles wat in Utopia gebeurt, 100% echt.

Rienk zegt in het interview dat hij niet te sturen was door de redactie: „Dat hebben ze een paar keer geprobeerd, maar dat werkt bij mij heel erg averechts. Als je mij probeert te manipuleren, gaan de hakken in het zand.”

Rienk moest in september het veld ruimen in Utopia en daar waren de fans niet blij mee.

Reageren