Robert Jensen geniet mediterend van leven in de luwte

12 augustus 2016 13:09 | amusement | Door Televizier

© Kastermans

Voormalig talkshowhost Robert Jensen is al een tijdje niet meer op televisie, maar dat vind hij geen enkel probleem. Sterker nog, Jensen geniet van zijn leven buiten de spotlights. Zo heeft hij meer tijd om dagenlang te mediteren.

Jarenlang presenteerde Robert Jensen de talkshow Jensen! waarin hij verschillende nationale en internationale sterren op de bank had, steevast vergezeld door sidekick Jan Paparazzi. Tegenwoordig vult Robert zijn dagen op een andere manier.

Mediatie

Weekblad Party vroeg de voormalig RTL 5-man naar zijn dagelijks leven en dat leverde een verrassend antwoord op: hij mediteert. “Meditatie hoeft niet per se te gebeuren met je ogen dicht en zittend in de lotushouding. Ik kan ook gewoon vijf uur lang op een terras zitten nadenken. Soms met een fles wijn erbij.

Niet veel nodig

Jensen kan naar eigen zeggen uren of dagen doorgaan met zijn meditatiesessies. Waar hij dan aan denkt, verschilt. “Aan van alles. Dat het leven mooi is. Ik mijmer. Ik kijk. Ik kan dat lang volhouden. Ik heb niet zoveel nodig om mezelf te entertainen. Het allerergste is: zo’n leven als dat van de afgelopen tijd zou ik járen kunnen volhouden. Ik denk echt omdat ik weinig nodig heb.

Frank Dane

De familie Jensen is nog wel op televisie te zien, zij het onder een andere naam. Radio 538-dj en RTL Boulevard-presentator Frank Dane is het broertje van Robert, maar de dj kiest voor zijn pseudoniem Dane om de associatie met zijn broer weg te werken. 

Meer over