BankGiro Miljonairs

Robert ten Brink: 'Weekend Miljonairs is het beste format ter wereld'

18 mei 2019 11:04 | amusement | Door Irma Tomas

© Roel Nederveen

Weekend miljonairs is terug. Het heet nu BankGiro miljonairs, maar de rest is hetzelfde. Kandidaten kunnen een miljoen euro winnen en Robert ten Brink presenteert de spelshow, net als elf jaar geleden.

Wilde je Weekend miljonairs graag terug?
“Het is een droom die uitkomt. Ik heb er jaren om gezeurd. Sponsor Lotto stopte destijds en daarom het programma ook. Dat vonden we allemaal erg jammer. Maar het is een duur programma om te maken, dus ik begreep het wel. Nu ben ik ambassadeur van de BankGiro Loterij en zijn zij in dit programma gestapt.”

Wat vind je zo leuk aan de show?
“Het is het beste format ter wereld, ik heb er altijd veel plezier in gehad. En het presenteren gaat redelijk vanzelf. Ik hoef er weinig moeite voor te doen, omdat ik mezelf kan zijn. Bovendien vind ik het een leuke afwisseling van programma’s als All you need is love en Love is in the air. Daarvoor ben ik maanden onderweg en reis ik de hele wereld af. Zo’n spelshow is een heel andere manier van werken.”

Verandert er nog iets aan het format?
“Nee. Een tijdje geleden bezochten we de Britse versie om te kijken wat zij hadden veranderd. Het was geweldig om weer in de studio te zijn en de sfeer mee te maken, maar de aanpassingen vonden wij niet goed genoeg om over te nemen. Dus het blijven dezelfde geluids- en lichteffecten, vijftien meerkeuzevragen en drie hulplijnen. Eigenlijk maken we het de deelnemers heel makkelijk.”

Toch won er pas één keer iemand een miljoen. Hoe kan dat?
“Het is ook een psychologisch spel. Dat maakt het zo fantastisch om te doen. Pak ik dit geldbedrag of loop ik het risico alles te verliezen? Je moet moedig zijn, in jezelf geloven en de hulplijnen zo lang mogelijk bewaren. Ik heb kandidaten tegenover me gehad die bij vraag acht hun eigen achternaam niet meer wisten. Het miljoen ging er inderdaad pas één keer uit, maar we hebben door de jaren heen veel kwartmiljoenen uitgedeeld.”

Ben je zelf goed in kennisspelletjes?
“Nee, maar ik weet best veel. Ik ben natuurlijk ook al wat ouder. Maar ik vind spelletjes niet heel leuk om te spelen, heb er geen geduld voor. Misschien zielig voor mijn kinderen toen ze jong waren, maar thuis speelde ik ook bijna nooit spelletjes. We hadden zelf het Weekend miljonairs-spel. Dan vroegen mijn kinderen of ik de presentator wilde zijn. Dan zei ik: Nee joh, dat doe ik wel op m’n werk!”

Onlangs tekende je bij RTL voor vier jaar bij. Staan er nog nieuwe programma’s op de planning?
“Ja, een programma waarin echtparen moeten bewijzen hoe goed ze elkaar kennen: Schat, je kent me toch. De koppels doen spelopdrachten, ergens in een mooi kasteel. De winnaars krijgen een droomreis. In september komt het op tv. En verder ben ik vooral druk met de reizen voor mijn andere programma’s.”

BankGiro miljonairs | zaterdag | RTL 4 | 21.30 uur

Meer over