Robèrt van Beckhoven maakt programma over brood

Heel Holland Bakt-held Robèrt van Beckhoven gaat solo. Hij mag voor Omroep MAX een eigen programma maken over brood. De naam van het programma? Brood!

In Brood! reist meesterpatissier Robèrt van Beckhoven door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Hij ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs en laat zien op welke manieren diverse culturen omgaan met dit eenuwenoude voedsel.

Slecht imago

De laatste jaren heeft brood last van een slecht imago. Allerhande voedselgoeroe's proberen sneetjes, bolletjes en harde puntjes hartstikke kapot te maken door te zeggen dat brood vol zit met giftige suikers en levensgevaarlijke gluten. Het zou dus kunnen dat Brood! wordt gefinancierd door de broodlobby, om zo het aanzien van het graanproduct weer op te vijzelen.

Croissant en knäckebrood

Aan Robèrt zal het niet liggen. Hij onderzoekt ergens in 2017 in 6 afleveringen gewoon brood, de croissant, het knäckebrood en zuurdesem in acht landen (Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Zweden, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken). En de olijke patissier proeft overal lekker mee.

Meer over:

Reageren