Ballonenshow Blow Up

RTL 4 blaast vrijdagavondprogrammering op

18 april 2022 21:08 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Chantal Janzen en Martijn Krabbé worden herenigd als tv-duo voor de nieuwe RTL-show Blow up waarin alles draait om de kunde en creativiteit van ballonkunstenaars.

Het AD meldt de komst van Blow up op haar site in een interview met producent EndemolShine Nederland.

Ballonnenduo's

De opzet van Blow up is verrassend simpel: een afvalrace waarin duo's ballonkunstenaars de mooiste creaties vervaardigen met lucht en een flinterdun laagje latex. Om te winnen moeten de kandidaten meer kunnen met een ballon dan er een hondje van draaien. Producent Rob van der Vleugel belooft spektakel: "Geloof me, het is bijna kunst wat ze maken. Er is een hele gemeenschap in Nederland. Een wereld die we niet kennen."

Guido Verhoef

Chantal Janzen en Martijn Krabbé, die elkaar nog kennen van The voice of Holland, praten het spektakel aan elkaar. Het is aan ballonartiest Guido Verhoef om samen met een wekelijks wisselend gastjurylid te bepalen wie door mag en voor wie 't ballonetje niet meer opgaat. 

Zomeramusement

RTL 4 programmeert Blow up op de vrijdagavond vanaf 3 juni. Daarmee lijkt de zender een voorzetje te geven op een zomerprogrammering die niet geheel uit herhalingen bestaat. Naast de ballonnenshow zijn ook B&B Vol Liefde en de nieuwe talkshow van Renze Klamer aangekondigd voor de zomerperiode. 

Meer over