RTL 4 gaat Back To The Zeroes

25 December 2015 09:28 | amusement | Door Televizier

De nieuwe maandagavond van RTL 4 krijgt langzaam vorm. Zo komt de zender vanaf februari met het terugblikprogramma Back to the Zeroes.

De zender maakt de komst van dit naar eigen zeggen feelgood programma bekend in een persbericht.

Terugblik trio

Het nieuwe millennium is inmiddels zo'n 15 jaar oud. Reden genoeg om terug te blikken op het eerste decennium, de "zeroes", oftewel de jaren nul. De periode tussen 2000 en 2010 was veelbewogen en vanaf februari gaan Lieke van Lexmond, Peter van der Vorst en John Williams even terug in de tijd.

Lief en leed

Elke aflevering belooft een weerzien met de mooie en minder mooie momenten van de jaren die achter ons liggen. Dit leidt volgens RTL tot een mix van dramatische en vrolijke onderwerpen. Ook staat Back to the Zeroes stil bij de muziek, sterren en tv-programma's die destijds hot waren. Zo spreekt Lieke onder anderen met bandoneonspeler Carel Kraaijenhof over zijn rol in het koninklijk huwelijk. John gaat onder meer langs bij Jody Bernal en de Bauers. Op zijn beurt bezoekt Peter Thailand waar hij terugblikt op de tsunami van 2004 met een destijds door de ramp getroffen Nederlands gezin.

Nostalgie

Met Back to the Zeroes lijkt RTL 4 een nieuwe nostalgietrend voort te zetten. Onlangs startte het prima bekeken spelprogramma Het Collectief Geheugen waarin onder leiding van Chantal Janzen ook wordt gekeken waar we met warmte of afgrijsen op terugblikken. 

Meer over